Skellefteå eller Thailand?

Det pågår en del spelande i vår familj. Inte bara på piano, bas och gitarr.
Vi som vet med oss att vi inte klarar av att hålla oss på mattan om vi går på trav, vi låter bli spel. Dit hör definitivt undertecknad. Jag är helt säker på att jag skulle kunna bli en sån som spelar bort hus och hem om jag fick tillräckligt med adrenalinpåslag.

Min man och son är mer taktiskt kalla. Spelar på säkrare odds och gamblar inte så mycket. Å andra sidan ger det ju inte alltid önskat utfall det heller. Som när min son satte pengar på att Modo skulle vinna mot Björklöven igår.

För ett tag sedan hittade min son ett kanonodds. Det gav extremt bra med pengar om Linköping skulle vinna Elitserien. Det var ett så bra odds att min man bestämde sig för att satsa på Linköping som seriesegrare. Inte som SM-guldvinnare, utan som grundseriesegrare.
"Sen är det bara att hoppas att de inte möter Skellefteå i någon avgörande match i slutet, för då blir det kris" sa han innan han kollade spelprogrammet.

Gissa vilka som möts i den allra sista omgången av Elitserien? Naturligtvis.
Den 28 februari spelar Skellefteå AIK hemma mot Linköping. Tänk er det diaboliska scenariot. Det kan vara matchen när Linköping kan spela bort Skellefteå från slutspel. Det kan vara matchen när Linköping spelar ner Skellefteå till Allsvenskt kval. Och där sitter min man med sitt spel och vet att just detta faktum, en Linköpingsvinst, kan ge honom en hel del pengar.
Men det kan å andra sidan vara matchen då Skellefteå AIK spelar bort 30 000 kronor för familjen Lundqvist. Och gissa vad det gör för familjelyckan?

Personligen kommer jag inte att ha några problem med att se exleksingen Niklas Persson ( som numera spelar i Linköping) förpassa Skellefteå till allsvenskt kval mot att jag får en Thailandsresa med familjen. Men det ska onekligen bli intressant att bevaka det psykologiska experimentet, där min man kommer att våndas något kopiöst.
Jag antar att min man ser matchen i Skellefteå isstadion. Vi ska definitivt inte se den ihop. DET kan få oanade konsekvenser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.