Kiss-kollision

Varje morgon när klockan ringer försöker jag närmast medvetslös hiva fötterna över sängkanten för att ta mig till badrummet. Nu har det uppstått problem. För lika punktligt som min klocka ringer, lika punktligt hör jag badrumsdörren låsas!

Jag har levt i tron att varje morgon kunna gå till mitt badrum när jag vill. Alla har haft så olika tider.Men nu har vi en kollision.

14-åringen är lika punktligt uppe varje morgon. Vid exakt samma tidpunkt varje dag kliver hon in i duschen. Och det är vid exakt samma tidpunkt som jag vaknar av klockan och inser att jag är fruktansvärt kissnödig. I flera dagar har jag klockat henne och räknat fram att det tar ganska exakt en kvart innan det är ledigt igen. Inte mycket tid egentligen, men är man kissnödig är det närmast ett ljusår. Dessutom blir jag ganska exakt en kvart sen ner till grötkoket, innan jag har vaskat av mig. Hela min tidsplan spricker. Så vad gör jag nu?

Antingen utnyttjar jag min föräldramakt och tvingar henne att ha dörren olåst medan hon duschar eller så tvingar jag henne att gå upp tio minuter tidigare. Eller, hemska tanke, så tvingar jag upp mig själv en kvart tidigare? Så jag hinner kissa innan hon duschar!

Jodå, vi har fler toaletter i huset. Men finns det något värre än att vara kopiöst kissnödig, hålla ihop benen när man ilar nerför trappan för att rycka i toahandtaget på bottenvåningen, konstatera att det är låst och meddelas:
’Jag skiter. Det kan ta ett tag’

3 kommentarer

  1. kick

    Snacka om att man känner igen sig idet du skriver. Jag har också en ”fjortistjej”,det är bara det att hennes duschar sällan tar mindre än 30 minuter….Och så är de små rara småsyskonen i farten och öppnar dörren till badrummet hela tiden när hon är där. Och alltså håller hon dörren låst numera

  2. Annelie K

    *skratt* Trots att vi bara har pojkar så har samma problem infunnit sig. Man får ta och bita i det sura äpplet och stiga upp tidigare helt enkelt. Barnen lär ju INTE göra det…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.