Kolesterol och kokböcker

Det måste ju vara det ultimata att först partaja och kolesterolbomba en hel helg och sen åka iväg på "avgiftning" ? Alltså är jag borta den här veckan och bryr mig om mig själv som det så vackert heter. Äter nyttigt, tar ut mig maximalt på vattengympan och bäddar in mig bland filtar och värmedynor mellan varven. Och inte blir det mycket dator heller. Precis som det ska vara.

20-årskalaset gick förresten fint. Sonen fick bland annat ett förkläde av tjejens föräldrar och syster och ett medföljande rim som löd ungefär "Man måste hålla stilen när man har en kokbok i mobilen".
Jag: Vem f-n har en kokbok i mobilen.
Sonen: Jag.
Jag: DU? ! ? !
Sonen: Ja, jag har fått den.
Jag : Av vem då?
Sonen: Din lillebror i Göteborg.

Plötsligt föll alla bitar på plats. Naturligtvis. Det finns ingen annan som skulle komma på idén tänker jag. Min bror lagar mat med kokboken på notställ i köket och vårdar sina knivar och sin spiskummin som om det rörde sig om spädbarn. Fast kockmössan tror jag inte han använt på sistone. Om han är kock? Nä, han är kemiingenjör. Fast det är kanske nästan samma sak?

Numera har jag också en kokbok i mobilen. Den kom per sms. Tydligen har den spridit sig i Sunnansjö innan dess. Är det en ny trend?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.