Långa, hungriga män

Vilken härlig dag. Inte gör det något att regnet vräker ner när man slår upp ögonen och minns att Leksand verkligen satte Mora på plats i gårdagens derby. Men ska man nu tänka negativt så vet man ju att ju fler matcher man vinner, ju närmare kommer man förlusten. Och det gillar jag inte med tanke på att det är match mot Sundsvall på fredag och Björklöven på söndag.
Leksand har gjort riktiga sopmatcher mot Björklöven i Umeå. Jag vill INTE att det upprepas på söndag.

Kalaset hos mormor gick finfint och hon var på ett strålande humör. Morsan var lite svettig efter att ha kokat 20 liter köttsoppa och skalat potatis en halv dag. Ännu mer svettig blev hon när pannan var länsad på fem minuter. Hon hade tänkt skicka hem matlådor med oss allihop. Men med tanke på tillväxtfaktorn hos sina barnbarn, en hel hop 190 cm långa unga män till exempel, så tycks det krävas hela militärkantiner om det ska bli mat över.
Julia hyste i alla fall enormt medlidande med min morsa som hade skalat SÅ mycket potatis och sen ändå inte fick några rester.

Nåja, alla var mätta och glada efter köttsoppa och tårta och livliga diskussioner om huruvida kakorna heter Moccarutor, Snoddas eller Kärleksmums. Sen lämnade vi ett gigantiskt berg av disk till "Jag är ju pensionär, jag tar det sen"-morsan.
Jag gissar att mormor somnade ganska omgående i går kväll. Och jag tror nästan hon sover än.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.