Allt kan hända

Det är inte världens bästa sömnläge efter att ha sett Leksand -Malmoe ( jo tydligen internationaliserar de sig, gåsapågarna) i efterhand och vara adrenalinstinn över alla nivåer. Tomas Jonssons citat ’Lärking har väl aldrig varit till någon fördel för Leksand’ säger precis vad jag tänker om domarinsatsen. Och då pratar jag inte om det bortdömda målet som Malmoes målvakts-Karlsson rakade ut ur mål med sin plock. Nä, det fanns mycket annat att ha synpunkter på. Så jäkla surt.

Hade jag inte missat allt publikljud hade jag slagit av ljudet för jag står verkligen inte ut med att höra floskelkungen Leif Bork som bisittare. Och idag tog han f-n i mig priset.

Innan dess hade jag sett jordens praktslagsmål mellan LN91 och Ånge, där ännu en domare totalt tappade matchen. Precis alla, och jag menar verkligen alla, på läktaren insåg att det skulle bryta ut när slutsignalen gick. Och det gjorde det, med ett antal avstängningar som följd.
Jag får väl citera min läktarkamrat som tyckte att begreppet kasta handsken hade fått en helt ny innebörd efter att en Ånge-spelare slängt av sig sina handskar så resolut att han förpassade den ena upp på läktaren.
Övrigt att notera är att med sånna ledare som Ånge har kanske man inte kan förvänta sig annat av spelarna heller. Det är tragiskt att se och höra ledare stå och elda upp sina spelare till jävelskap.
Något annat klart noterbart var när Ånges målvakt åker ut nästan till egen blålinje för att slå undan en puck, i samma ögonblick som Jimmy Blixt kommer farande. Blixt bromsar in och står sen i princip still vid sargen, målvakten åker in i honom för att i nästa sekund kasta sig på rygg och spela död. Jag tror det är en av de värsta filmningarna jag sett. Och så får man se en likadan från Malmoes målvakt tre timmar senare. Jag kräks.

Ånges målvakt gjorde för övrigt sorti ur Norrskenshallen med att trasha papperskorgar och tak nere i spelargången, det small ganska ordentligt när han slog klubban i det mesta som kom i hans väg. Sånt skulle JAG vilja lämna rapport på. Han får gärna vara besviken över Ånge-förlusten, men jag håller nog med hockeypappan som en gång skrek till sin son som slog klubban i sargen. ’Det är väl ingen ide du slår med klubban, slå med huvudet istället’

För övrigt hade Anton alldeles rätt när han åkte iväg på Halloweenfest.
’Det är Halloween mamma, då kan vad som helst hända’
Ja, uppenbarligen. Malmoe vann ju.

Nä, nu ska jag i alla fall lägga mig bland döskallar och spindlar. Och somna gör jag väl när adrenalinet omvandlats till – något annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.