Välkommen till mammas växel, var god dröj

Den sociala kontrollen är fantastisk. Min mamma bor alltså utanför Vännäs sedan snart 15 år tillbaka. Däremot har hon jobbat hos Nordmalings kommun ända tills hon gick i pension för ett drygt år sedan. Mellan varven har hon ärenden till Nordmaling och då brukar hon höra av sig.

Idag fick jag ett samtal från en kvinna jag aldrig pratat med, som ville ha tag på min mamma. Jag hade ingen aning om var hon var. Inte vem kvinnan var heller för den delen.
En timme senare ringde en bekant från grannbyn och ville ha tag i min mamma. Jag hade fortfarande ingen aning om var hon var.
För en kvart sedan ringde folktandvården i Nordmaling och ville ha tag i min mamma. Hon hade en bokad tid i eftermiddag som de måste ställa in.
Jag hade fortfarande ingen aning, men nu började jag bli lite fundersam.
Inget svar på mobilen, inget svar hemma. Och sambon hade ingen aning.

Var håller mamma hus om hon ska till Nordmaling? Tja, hos mig tror uppenbarligen alla. Själv ringde jag frissan för att se om hon var där, nu när hon ändå skulle till Nordmaling.
Det var hon inte. Då ringde jag min syster, trots att jag visste att hon jobbade.
Där svarade – min mamma.

Så jag bad henne ringa tandläkaren. Visst är det ganska fantastiskt att man vid 45 års ålder får samtal från folktandvården om att ens mamma inte ska dit? Ja, trots att hon inte är dement eller omyndigförklarad eller nåt.
Hon kommer hit senare idag sa hon, mamma. Innan sammanträdet, vad nu det var för nåt.
Hon skulle behöva en egen växeltelefonist som höll koll på alla inkommande samtal och hennes bokade agenda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.