Fars Dag

VK är utmärkt som omslagspapper till bästa pappans paket.

Jag funderade på hur många farsdagar vi firat med andra barn än våra egna kring frukostbrickan? Idag var vi två plus. Dels vårt extrabarn och så Antons kompis som varken har far eller farsdagstraditionen i det här landet. Många äro barnen som firat min man som sin egen far. På något sätt har det ofta slumpat sig så att det ungar med lite frånvarande fäder som varit här. Å andra sidan kanske det har sin naturliga förklaring? De andra kanske är hemma och firar sin egen pappa?

Efter att ha satt barnen i gräddvispningsjobb framför Xboxen ( vilket gjorde att vi åt något smörliknande gräddaktigt i chokladen i morse) så gjorde jag mackor och assisterade med att tejpa paket.
En av våra familjetraditioner är att slå in huvuddelen av alla paket i gamla tidningar, mest VK förstås, och hitta någon passande omslagsbild. Det är alltså inte bara av snålhet om någon trodde det. Oh nej. Det är miljötänkande och finess.

Nu har vi avslutat dagen med att äta varma smörgåsar med kantarellstuvning till farsdagsmiddag och så kolatårta på det. Alla verkar vara i olika grader av tårtångest. Själv ska jag lägga mig med Amelias julnummer och se vad jag INTE ska handla i år.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.