Skriksamtal

Häromkvällen höll jag och min man på att sätta ihop en duschkabin som vi köpt begagnad i Stockholm. Vi har ett märkligt badrum med snedtak som gör att det inte är så lätt att hitta en kabin i rätt mått. Men nu hade vi fått tag i en som kunde passa om vi hade tur. OM vi liksom hade marginalerna på vår sida.

Min man har en egenhet som jag inte är så förtjust i. Så fort saker går honom emot så säger han "det här går aldrig". Det gäller oavsett om Skellefteå hamnar i underläge i hockeyn eller om man ska klämma en soffa genom en dörrkarm. Och uppenbarligen gäller det även om man ska trycka in en duschkabin i ett egentligen för smalt utrymme.

Det finns få saker som triggar mig så vansinnigt som just hans "det här går aldrig". Jag ser rött innan jag hinner blinka. Jag blir totalt galen. Så när han låg där under kabinkaret och suckade fick jag ett utbrott. Dessutom började jag banka ner några stag till kabinen bara för att kunna trycka in den j-veln.

Då ringer telefonen. Halv tolv på kvällen.

Jag släpper vad jag har för händer och hoppar över min mans ben på väg till telefonen. Det är en av hockeytränarna.

H: Hej, är allt bra?
Jag: Jadå, absolut.
H: Vad gör ni?
Jag: Vi håller på att försöka trycka in en duschkabin i ett för litet badrum.
H: Okej, du.. din man ringde mig nyss.
Jag: Va??
H: Ja, alltså från mobilen. Tror du han ville något?
Jag: Näe, det kan jag inte tänka mig, han ligger platt på badrumsgolvet och har väl förmodligen glömt trycka på knapplåset på mobilen i fickan.
H: Ja, alltså, jag tänkte det är säkrast att kolla vad ni gör. Jag försökte höra vad som hände.

Här börjar jag ana oråd. Hur länge har min man ringt? Och exakt vad har den här mannen hört?

H: Ja alltså, jag hörde att du liksom, ja, ropade något. Och sen hörde jag att det small och bankade.

Här inser jag att han alltså varit rädd för att någon av oss hållit på att få spö. Jag undrar vem av oss?

Jag: Hörde du vad jag sa också?
H: Jag tror det var något med älskling ( här skrattar han hejdlöst)
Jag: Jag är HELT säker på att just det ordet inte fanns med bland de 30 jag just använde till min man.

Så innan du går loss på din äkta hälft, försäkra dig om att han inte ringer gruppsamtal till jobbet eller barnens fröken eller något. Allt du säger kan användas emot dig!

En kommentar

  1. fyrabarnsmamman

    Jag tror banne mig att jag kissar på mig av skratt snart! Vi har rätt mycket gemensamt du och jag! Min arge uppgivne man skriker just nu i köket för att han inte får av strömmen på en armatur som jag just bestämt att vi ska kassera! Han anser att vi måste behålla den för ”att det ändå inte går”. Undertecknad är av annan åsikt. Gissa vem som kommer att gå vinnande ur den kampen….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.