Pumpa pa, pumpa pa

Jag har varit tur och retur in till stora staden på akututryckning för att hämta en avloppspump till vår tvättmaskin. Jodå, jag skulle ha kunnat använda de lokala elektrikerna och tro mig, jag har försökt.

Men är man utan tvättmaskin i en storfamilj så kan man inte vänta på exempelvis de som inte kan nås under dagen för att man slår av arbetsmobilen medan man jobbar.
En annan elfirma tog emot min pump igår och skulle titta på den under dagen och höra av sig innan klockan fyra. Det gjorde man inte.

Så i morse klockan sju ringde jag för att se vad man gjort åt min pump och fick till svar ’ingenting’ och att han inte visste var han skulle beställa en ny pump?
Jag frågade om han verkligen tyckte jag måste göra det i Umeå?
"Ja, det är kanske bäst så, vi har så mycket jobb"

Jaha. Jamen då vet jag då. Inte lär jag trassla ett par dagar i Nordmaling någon mer gång för att få ett besked som jag fick på en minut på ELON i Umeå. Så jag åkte dit med min trasiga pump och fick prata med samma kille. Väldigt hjälpsam och kunnig. Eftersom det var vissa saker om måste skruvas isär och ihop igen på pumpen så tittade han på mig och frågade
"Är det du eller din man som är den händiga"

Jag måste säga att jag blev lite imponerad av att han frågade. För normalt när jag hämtar reservdelar så tar folk för givet att det är ens man som ska göra det. Ibland är det förstås så, men definitivt inte alltid. Och egentligen är det väl hemskt att man ska bli glad att någon inte tar sånna saker för givna. Men, jag såg det där som ännu ett litet tecken på att världen håller på att förändras en smula.

Och snart ska jag tvätta massor! Jolly, jolly.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.