Svarta löpsedlar

Jag var på Pumpex idag med några ungar. De tittade storögt på alla löpsedlar som sitter där inne. Varsel? Neddragningar? Vinstökning?
Nä, det är löpsedlar om Modos SM-guld hela bunten. Och jag vet ju att pumpexchefen är Skellefteå AIK:are. Jag vet också att jag har EN Leksing på det där företaget. Och jag vet vilka som är Lövare.

Idag sa chefen att han skulle plocka ner de där affischerna.
" Vi ska sätta upp nya med Skellefteå AIK för de är ju Norrlands bästa lag, det vet ni väl?" sa han till de oskyldiga små barnen. Han fick en del rynkningar på näsan och en del medhåll.
"Och så berättar ni det för Monica också , så hon vet det" fortsatte han.
Av någon konstig anledning så vet alla var jag hör hemma också??

Det slog mig då, att så är det på alla "manliga" arbetsplatser jag besöker. Jag har koll på vad cheferna har för lagtillhörighet, jag har koll på vad de som jobbar där gillar. Och de har koll på mig. Alltså slänger man alltid några ord hockey när man är ute på sånna jobb. Socialt spel. Och en bra ingång för en del lite småblyga killar som vågar prata med mig utan att riskera att hamna i "farliga områden" , sånna som de inte tycker de förstår sig på med kvinnor. Vi lirar på samma planhalva.

Jag undrar vad mina kvinnliga bekanta (den delen som avskyr hockey) pratar om när de träffar de här killarna? Fasen, jag kanske missar nåt??

2 kommentarer

  1. ia

    Min kommentar efter sporten i torsdags; -Det är tur att Skellefteå är i elitserien, så att vi har något norrlandslag i toppen.
    Jag kan säga att det mottogs inte SÅ väl….av MODOITEN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.