Kuren klar – då får man svar

Igår fick jag ett brev från vårdcentralen. Där har man konstaterat att det fanns en viss typ av bakterier i mitt urinprov och att min läkare därför har skrivit ut en medicin som finns att hämta på apoteket. Det lät väl bra?
Så synd då att det är TVÅ FÖRBANNADE VECKOR sedan jag skulle ha haft medicinen i min hand.
Jag skrev ju här FÖRRA tisdag att jag skulle ringa vårdcentralen och gnälla för att jag inte hade fått medicinen jag var lovad ytterligare EN VECKA TIDIGARE.

Jag ringde och fick prata med en bekymrad sjuksköterska som inte kunde lastas för det här. Hon kunde se att medicinen fanns utskriven måndag och att jag kunde hämta den på apoteket. Så, utan gnäll för att jag redan väntat en vecka traskade jag till apoteket och började äta min medicin. Den kuren åt jag klar igår. Samma dag kommer alltså brevet från min läkare. Det är daterat den 19 december. Fem dagar efter att hon alltså skrivit ut medicinen. Sen är det skickat med post och det landade i min brevlåda igår, lagom till att jag hade ätit kuren klart!!

Alltså, något måste ju vara fel i systemet när man går och väntar på medicin i ett par veckor helt i onödan. Jag funderar på samhällsekonomin i det? För betänk att jag snällt hade väntat en två veckor och min kropp löpt amok och det här blev till en njurbäckeninflammation med akutbesök och i värsta fall inläggning och hela faderullan. OCH medicin. Det borde ju bli dyrare än att få ut medicin i tid.

Kommer man som patient till en läkare som ber en vänta 1-2 dagar för att man ska få rätt medicin, kan det inte vara rimligt att få vänta i två veckor, bara för att deras administration är en katastrof. Jag utgår att det är det som det hela handlar om. Att höger inte vet vad vänster gör, eller att försöket att effektivisera slog väl ut för alla utom patienterna?

Nu har jag mest lust att ta med mig brevet till apoteket och säga att jag vill hämta min medicin. Sannolikt skulle de svara att jag redan hämtat den. När då? Skulle jag fråga. I tisdags skulle hon svara. Jamen här står ju att det är utskrivet fredagen efter skulle jag säga och peka på dateringen 19 december, jag måste väl ha fått en ny kur?

Nä, julefrid som sagt var. Det är inte apotekets fel och man ska inte reta någon i onödan. Och jag skulle helst inte reta upp mig själv heller, men jag gissar att jag inte är ensam om att hamna i kläm. Och då kanske man måste få dem att ändra någon rutin?

En kommentar

  1. Åsa (den lilla bigamisten)

    Skulle inte förvåna mig om det ligger ytterligare en kur och väntar på dig.
    Födelsedagar och annat firande så nära jul är inget vidare. Så hur tänker jag då som väljer två män som är födda samma dag? =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.