Gula blinket

Söndag morgon 08.05 och jag är just hemkommen från att ha skjutsat Isa till bussen. Det är handbollssammandrag för henne i Holmsund idag. Det innebär att jag skrapat ihop någon form av matsäckslunch åt henne också, av vår kyls påvra innehåll. Men man står sig säkert bra på pannbiffar och fullkornsmakaroner med burkmajs till.

När jag värmde biffar som värst såg jag det där oroväckande gula blinkljuset utanför huset. Det där som brukar svepa förbi om det är väldigt halt (sandbilen) eller sjukt mycket snö.
Ja, ni kan ju gissa vilket.

Jag som trodde jag hade säkrat mig för otäcka överraskningar genom att sätta i motorvärmaren igår kväll.
Tyvärr smälter vår motorvärmare inte bort plogkanter. Det var bara att gå ut och skotta. Ja, när jag väl kom ut vill säga.
Det hade drevat mot ytterdörren så jag höll inte ens på att ta mig ut!

Det hade inte varit någon hit att fastna med bilen i plogkanten och det hade jag förmodligen gjort om jag inte skottat. Så nu är den i alla fall borta. Dessutom är det en smal gång fram till ytterdörren och jag sitter och funderar på varför jag bor i den här änden av landet?

And guess what? Det snöar fortfarande.
Med tillräckligt missflyt hinner det säkert bli en skottning till innan Anton har fotbollsträning klockan 11.00 och innan hockeyn klockan 15. 00.
Nu står valet mellan tvättstugan och sängen. Enkelt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.