På turné i geografin

Efter en tidig morgon, 45 mil i buss, två timmars IKEA i Haparanda, tre timmar i Arena Polarica med hockey och sen 34 mil till i buss så anlände vi Kiruna snett efter midnatt. Alla hjärtans dag var med andra ord slut redan innan hotellnatten.

Vi fick ett kanonrum på City Hotell där jag, min man, lillsonen och hans kompis Noel bor. Storsonen sover med sina lagkamrater på ett annat ställe.
Vi har ätit frukost, slappat, sett lite skidskytte och gått en sväng på Kiruna marknad. Det var lite kul för ungarna att se Kiruna by night med den upplysta gruvan i kolmörkret. Det är ju faktiskt en bra geografilektion den här bussresan upp till jordens ände.

Dessutom hörde vi Sven Wollter på radion på väg upp (efter Melodifestivalen). Där handlade det om brott och straff och Kainsmärke så det blev en intressant lektion om det också i kolmörkret.

Nu ska vi kika på Kiruna och gruvan i dagsljus innan vi åker till Lombiahallen och ser nästa match. Det ska bli så himla kul att se en ny ishall, och förmodligen en av lite klass. Sen har vi 70 sköna mil hem i buss ikväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.