Vårt Vasalopp

Idag är det Vasalopp för hela slanten. Förstår ni hur man får kämpa för att följa både bror, svåger, svägerska och brorsons framfart i spåren, på nätet?
Brorsan passerade Mångsbodarna för 45 minuter sedan så jag sitter och väntar på att han ska passera Risberg. Så sent som i måndags idiotförklarade han sig själv för att han skulle igenom det här ännu ett år. Det börjar bli några stycken. Han plågar sig igenom loppen på ren tjurighet och tävlingsvilja.

Hans sambo och min svägerska med startnummer 17489 hade åkt som ett jehu och var ruskigt snabbt i Mångsbodarna hon också. Hon är som en gasell och har en naturlig talang för allt man ska göra med ben. Skidåkning, löpning och sånt. Hon åker igenom loppet (ganska snabbt i mina ögon för att vara vardagsåkare dessutom) och njuter av stämningen och vädret och folklivet. Positiv som hon är i alla lägen.

Lillsonen är på fotbollsträning och jag packar för att åka till morsan i Ockelsjö med man, tre egna barn och två andras. Jag har rafsat ihop alla pjäxor, skidor och snowskate vi har och försöker nu motivera alla till att utnyttja det här fantastiska vädret och möjligheten till skidåkning idag. Så kanske jag kan få följa Vasaloppet inne i lugn och ro!

Nä, jag ska ut en stund jag med. Det ser faktiskt superhärligt ut!

2 kommentarer

  1. Inge Glid

    Har också låtit mig inspireras av Vasaloppet idag. Jag med fler kan konstatera att vi i Nordmaling har fått fint & flitigt nyttjat skidspår.
    Det är vi glada och tacksamma för.
    Måste nog se över min kondition & utrustning bara….

  2. Fannie

    Hurmor att min far tvingar sig igenom ar efter ar och mamma bara glider igenom for att det ar sa otroligt harligt med langdskider.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.