Valutaflöde för idioter

Äldsta sonen var på hockey i Skellefteå igår med flickvän, lillebror Anton och hans kompis N. I morse skulle jag skjutsa ett skidutrustat barn till friluftsdagen och Anton passade på att kasta sig in i bilen för att slippa promenera till skolan.

Anton: Ja just ja mamma, du är skyldig Petter 40 kronor.
Jag: Va? Jag?
Anton: Ja N skulle betala Petter 40 kronor men han la pengarna där istället.

Här hinner hockeymamman tänka massor av saker om var ’där’ kan tänkas vara. Var kan han ha lagt 40 kronor? Det enda jag kommer på i hasten är att han måste ha lagt dem i Tifo-bössan i Skellefteå. För er som inte vet är det en sparbössa som supportrar samlar in pengar i för att göra häftiga Tifon på matcherna. Exempelvis stora banderoller eller fyrverkerier och sånt i klacken. Jag ser N framför mig, helt betagen av matchstämningen och fullt beredd att stoppa ner 40 kronor till tiggaren i Skellefteå AIK-tröja.

Jag: Så han la 40 kronor i Tifobössan???
Anton: Va?
Jag: La han pengar i Tifobössan???
Anton: (mycket förvånad) Näe det skulle N aldrig göra.
Jag: Inte? Jag trodde du tänkte säga det?
Anton: Tror du han är så dum att han skulle göra det?? Han är ju ingen idiot.

Här vaknar Isa till liv denna morgon.
Isa: Är du medveten om att du just medgav att bara en idiot skulle stödja Skellefteå AIK? Yeah. Det har vi länge vetat.

Var han hade lagt pengarna? Jo N hade skrapat ihop 40 kronor i småpengar till hockeybiljetten och Petter ville inte ha betalt i enkronor, så pengarna hamnade i min "parkerings-pengapåse" och så är jag plötsligt skyldig 40 kronor. Det kallas valutaflöde eller nåt.

En kommentar

  1. fyrabarnsmamman

    …nog är det besynnerligt ändå att alla ungar fungerar ganska likadant…och vi vuxna reagerar likadant…som våra föräldrar gjorde…när vi betedde oss…på samma sätt som våra barn gör nu….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.