Sov gott 8C:s ängel

Isas svarta klänning ligger framplockad, liksom hennes svarta tights och finskor. Det är ingen vanlig skoldag för klass 8C.
Idag begravs Isas klasskompis Tobias som dog i skoterolyckan.

Klassen kommer att gå på begravningen i Trehörningsjö. Med gula rosor i händerna kommer de att sitta på en av bänkarna längst fram. Det kommer att bli många tårar, många tankar, många minnen.

Det kommer att bli en oerhört tung dag för många. Det skär i hjärtat över att de här 14-åringarna ska behöva uppleva det här. Inte begravningen i sig, för jag tror det är bra med ett avslut. Att våga vara ledsen. Jag tänkte mer på upplevelsen att förlora en klasskompis.

Igår återkom tankarna hela dagen av och till. Jag tänkte på Tobbes mamma och pappa, på hans storasyster. Vad tänker de en kväll som igår? Hur klarar man ens att tänka tanken att man nästa dag ska begrava sitt eget barn, eller sin 14-åriga lillebror?

Jag hoppas att dagen blir så fin som den möjligen kan bli. Att det finns någon ljusglimt i allt det svarta, för Tobbe och hans närmaste. Och till Dig Tobbe, som jag tror sitter någonstans och "ser" alla ledsna människor idag vill jag bara säga det som hans klasskompisar redan skrivit.
’ Du är så sjukt älskad och saknad’

Vila i frid 8C:s ängel

En kommentar

  1. AB

    Tänder ett ljus för T och hans närmaste.
    Vet inte hur just dom har det men vet hur man kan ha det när man
    förlorat ett barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.