Earth hour

Mitt hem förvandlades till spelhåla under Earth hour. Spelmarkerna dammades av och min man uppdaterade pokerkunskaperna hos fem mycket uppmärksamma ungdomar vid köksbordet.

Knappt hade alla lampor och tv-apparater släckts innan kortlek och pokerset åkte fram i stearinljusens sken. Anton och hans tre kompisar, vårt extrabarn och min man körde poker i köket.
Själv la jag mig i soffan och tänkte ta den där timmen till att bara fundera över livet. Men Isa och jag började prata om killarna i köket och om syskon till dem så efter en spökfärd till sitt rum kom Isa nerför trappan med skolkatalogen i en handen och rinnande sterainljus i den andra.
Sen tillbringade vi Earth hour med att kika på alla elever på Artediskolan, utreda vem som är bror med vem, vem som är pappa eller mamma till vem, vem som är kusin med vem och sist men inte minst, vem som är ihop med vem.
"Men hur kan DU veta vem han är mamma???"
"Han har spelat hockey" löd mitt mest frekventa svar.

Och ja, vi gick igenom lärarna också. Det är lika roligt varje gång att peka på vissa lärare och säga "hon hade jag när jag gick i skolan".
Jag ser räkneverket snurra innanför pannbenet på min dotter och inser att hon har räknat ut att vissa lärare borde närma sig minst 300 år, med tanke på hur uråldrig JAG är.

När timmen var över startade vi försiktig med att sätta på TV:n och se fotboll i stearinljusens sken. Jag fick använda mobilen igen ( Isa tvingade mig att slå av den mitt i timmen om vi nu skulle köra racet fullt ut) En och annan dator gick igång.
En annan intressant sak var att av de fem representerade klasserna från olika skolor i mitt hus igår kväll, så var det bara Kyrkovallens skola som pratat om Earth hour i skolan. Undrar om man tar för givet att det snackas om det utanför skolan? Det är aldrig fel med en tankeväckare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.