Hon gökar

Våra barn är aldrig så sams som när de åker bil. Isas datorbatteri räckte mellan Alingsås och Eskilstuna, vilket gjorde att jag fick vila öronen från alla gissningslekar en stund.

Det finns ett ställe där mina barn alltid är väldigt sams. I bilen.
Det har faktiskt varit så ända sedan de var små. Oftast så leker vi en massa lekar där man ska komma på länder och städer på vissa bokstäver, ja och nej-frågor för att gissa personer, eller översättningar till olika låtar så att man kan gissa rätt låt, alternativt kluriga översättnings – och synonym-titlar som kan bli nog så roligt. Som Lena Philipssons "Dansa i neon" som blev "röra sig till färgsprakande gas". Ja ni fattar.

Den här långresan gick nog till historien vad gäller den saken. Tonåringarna skrattade så de grät. Petter hade så ont i magen av skrattkramp att han ylade flera mil i Jönköpingstrakten efter att han gjort om "She bangs" till "Hon gökar" och hans storasyster inte var med på noterna utan trodde han tänkte på en sång om fåglar.
Nackdelen är att Anton, minstingen, blir ganska slängd i mindre rumsrena engelska uttryck som till exempel "bang" som har en helt annan betydelse än bara knall eller dunka.

På hemvägen var det person-gissnings-leken från Gävle till Nordmaling. Lillebror var med på noterna och har en helt egen logik.
Anton: Är det en man?
Petter: Ja
Anton: Är det en skådespelare?
Petter: Ja
Anton: Lever han nu?
Petter: Nej
Anton: Är han från Australien?
Petter: Ja
Anton: Heath Ledger.
Petter: Rätt
Maken: Bra Anton! Hur fasen kunde du ta det så snabbt??
Anton: Men visst är han från Litauen?
Petter: Nej han är från Australien.
Maken: Men Anton, om du tror att Heath är från Litauen, hur kan du då gissa på honom när du vet att Petter tänker på en skådis från Australien?
Anton: Jag tänkte att Petter inte visste att han var från Litauen och att han trodde att han var från Australien.

Bit i den logiken ni. Han överlistar alla.

2 kommentarer

  1. Annika E

    jag förstår precis ”tänket”… vi har alltid typ lika lekar i bilen på våra resor mellen Trångsund o Umeå…

    Å det finns nästan inget som binder/brister i syskon o försäldrarskap som när man är så nära som i bil eller husvagn. Vi hyr aldrig husvagn igen, sen sommaren 2004 iaf. Gången före var 1990 men då hade vi inte barn och då var det JÄTTEBRA!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.