Skellefteås Hadelöv till Nordmaling

Vi var på det traditionella valborgsfirandet på kajen igår. Vi har fortfarande att scoutbarn så den kvällen är sedan 14 år tillbaka vikt åt att sälja lotter, korv och sånt för scouternas räkning.
Valborgsmässoafton är ingen partykväll om man har tonårsbarn. Jag tycker det är jobbigt att se fulla föräldrar vid majbrasan, och sedan träffa deras tonårsbarn fulla någon annanstans.

Valborg på kajen är en rätt så trevlig kväll för oss som gillar att prata bort en stund med folk man kanske inte träffar så ofta annars. Eller folk man aldrig har träffat tidigare. För att inte tala om folk man har sett men aldrig sett just DÄR tidigare.

Mitt i eldandet kom Anton och Noel rusande.
"Mamma, mamma, har du penna och papper"
Det visade sig att Skellefteå AIK:s lagkapten Christoffer Norgren var hemma i Nordmaling på valborgsmässoafton.
Jag hade en pennstump ( tack IKEA) och min man grävde i jackfickan och hittade en Ticnet-utskrift från en Skellefteå-Modo-match. Mycket belåtet konstaterade han att det var den matchen Skellefteå vann med 6-0 och att det måste vara ett utomordentligt passande autografpapper.

Tre minuter senare kommer sonen rusande igen. Den här gången med en stor bläckpenne-autograf över högerarmen.
"Pappa, pappa, vet du vem mer som är här???? Andreas Hadelöv!"
För er som inte vet så är Andreas Hadelöv målvakt i Skellefteå AIK.

Vi pratade bort en stund med Norgren och i morse vid frukosten så var Anton och Noel fortfarande lyriska över att Hadelöv hade varit på majbrasa i Nordmaling.
Storebror Petter hade däremot missat eventet och kom dit just när de båda hockeyspelarna var på väg därifrån. Det blev diskussion om Hadelövs utslagna tänder och då insåg storebrors relativt hockey-ointresserade flickvän Pernilla att hon visst hade sett Hadelöv på kajen igår kväll.
Pernilla: VI mötte ju honom när vi gick dit.
Petter: Aldrig.
Pernilla: Jomen jag såg den killen med en tand utslagen.
Petter: Äh, det var ju någon annan du såg. Kan ju ha varit vem som helst.
Pernilla: Ja jag såg i alla fall en med utslagen tand, han hade vit mössa.
Anton: (vrålar) Det var HAN! Med mönster fram på mössan!
Pernilla: Exakt!
Petter: Jag kan inte fatta hur du kunde lägga märke till det!

Jag vet inte vad som var värst. Att Petter just hade missat Hadelövs debut på majbrasan eller det faktum att han just insåg att tjejer tittar på andra killar? Det måste ha svidit hårt att flickvännen noterade Hadelövs utslagna tand, medan Petter själv bara hade ögon för henne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.