Dra loss, dra av

Jag var på Fahlgrens och handlade födelsedagspresent åt min man i förrgår. Jag frågade den alltid lika diplomatiska och serviceinriktade ägaren om han trodde min man skulle bli glad åt en ansenlig massa doftljus. Han såg lite tveksam ut, men svarade artigt att det trodde han nog.
’Själv är jag rätt säker på att han skulle bli galen’ sa jag och håvade upp min present på disken.
En bogserlina. Rejält manligt. Och framför allt nödvändigt eftersom han blev komplett galen på mig när jag drog av vår bogserlina i vintras.

Till saken hör att min man hade kört fast i snömodden på vår gård. Vi parkerar vår andrabil på gräsmattan bredvid själva infarten och där är det inte alltid så välskottat. Inte där heller, kanske jag ska tillägga.

Well, denna dag hade han i alla fall lyckats köra fast guldvolvon och kom in för att be mig dra loss honom. Bilen satt som berget och startsträckan var enormt kort innan jag skulle krascha in i garageväggen, så jag tänjde en del på gränsen för kunna rycka loss honom.
Ploff så gick linan av och min man störtade ur bilen och började skälla som en bannhund.
’Du kan ju för fasen inte köra sådär om du ska dra loss någon, det fattar du väl att linan går av’ tjöt han.
’Är du helt oduglig???’ fortsatte han.

Där tog mitt tålamod slut. Visserligen stod han lite hotfullt med bogserkroken i handen, men jag hade ett järnspett vid sidan av mig.
’Är det du eller jag som har kört fast’ vrålade jag.
’Är det du eller jag som behöver hjälp?’ fortsatte jag.
’Är du i position att stå och ha synpunkter i den där tonen? I så fall kan du lösa problemet själv’ avslutade jag ilsket och smällde igen bildörren.

Nä, det var han ju inte. Han muttrade ett knappt hörbart ’förlåt’ som jag är helt säker på att han inte menade och sen knöt han ihop linan och jag drog loss honom.
’Du gav ju inte direkt krypkörningen ett ansikte’ sa han surt när han var loss och kastade in den trasiga bogserlinan i bilen.

Nu har jag sonat mitt krypkörningsbrott. Han fick sin bogserlina. Själv funderar jag skarpt på att skaffa en rejäl kätting.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.