En milstolpe till

Sonens vita examenskläder höll sig vita ungefär så länge som jag trodde. Det vill säga tills han rörde sig i dem. Helt förutsägbart ligger de i tvättmaskinen redan. Fast skorna är bättre än igår eftermiddag i alla fall.

Jag sitter och väntar på att döttrarna ska komma hem från sina avslutningsfester. Julia är på fest med sina gamla klasskompisar. Isa är på Artedi goes wild och det ska bli intressant att höra hur det var där.
Det har varit fullt ös hela dagen trots att jag bara hade två olika examensföreställningar i kyrkan. Det har funnits år när vi haft fyra.
Jag insåg att vi aldrig mer kommer att ha några barn på låg- och mellanstadiet.
Det känns väldigt konstigt att minstingen ska börja sjuan.

Jag måste berömma prästen Moa Beaks fantastiska avslutningstal för både sexorna och åttorna. Moa kan verkligen konsten att göra saker intressanta och hålla sig på en sådan perfekt nivå. Man ledsnar aldrig på hennes tal.

Dagens tradition: Bananstubbe hos syrran till examensfika.

Dagens sprint: Min man som legat pall hela dagen och bara gjort sprintsträckor mellan säng och toalett. Han har gjort rusningar sådär en gång i halvtimmen och börjar vara ruskigt startsnabb!

Dagens överraskning: Den kanonkorta avslutningen för sjuorna och åttorna. Man hann inte ens börja vrida på sig.

Dagens "det kunde jag räkna ut innan": Sonens vita examenskläder som höll sig vita i fem minuter och som landade i tvättmaskinen cirka 30 sekunder efter att han kommit hem.

Dagens gladaste: Min 15-åring som fick stipendium "för sina exceptionella resultat och betyg och för att hon alltid vill utvecklas och lära sig mer" eller "plugghäststipendiet" som hennes bror raskt döpte om det till. 300 kronor rikare blev hon på kuppen.

Dagens mest frusna: Min syster som envisades med tunn, ärmlös lila klänning i gråvädret, trots att hon borde ha lärt sig att hon fryser halvt ihjäl varje år.

Dagens skratt: Sexornas sång till lärarna där magister Linus Engman ( som just blivit vuxen, haha) fick sig en skrapa för sina "gubbskämt".

Dagens tröttaste: Som vanligt JAG, som just nu ser fram emot att få lägga huvudet på kudden.

En kommentar

  1. ia

    Jag håller med till 100 % att Moa är en bra talare. Jag minns hennes fantasitska ta ifjol. Då var det om förväntningar som inte blir vad man hade tänkt. Som när Deep Purple skrev Smoke on the wather….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.