Is eller spis

 

Idag kommer lillebror och hans familj från Göteborg. Är köket klart? Svar nej. Min bror lät lite lätt panikslagen igår när jag berättade det är en del detaljer som inte är klara. Som till exempel att vi inte har någon spis.
Däremot har vi ismaskin. Nu kanske den inte helt ersätter just spisen, men barnen verkar tycka att den är viktigare. Jag har lovat att jag ska koka potatis till middag varenda dag i två veckor när vi fått spisen inkopplad.
 
Istället för att göra det där hemska gruvjobbet, dvs såga upp det där förbaskade precisionshålet för hällen i en massiv bokskiva tjock som en telefonkatalog, så drack vi vin i glada vänners lag igår kväll. När arbetsdagen slutar vid nio-tiden blir umgänget liksom förskjutet i tid, så vid två-tiden i natt var hela sällskapet (tre pedagoger, en terapeut och en projektledare för drogprevention) just inbegripna i en ganska engagerad diskussion om lärares kompetens och skolans utveckling.
Alltså var jag inte sugen på att bli väckt av en skata som satt och bollade med något hårt på ett plåttak, som vetter mot mitt öppna sovrumsfönster, vid femtiden i morse. Klockan halv sju gav jag upp och bestämde mig för att jobba istället för att skjuta skator. Jag får väl sova middag idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.