Värdelöst äktenskap

 


Tinika och Julia på sailorfest i Hörnefors med lakansvävsmössorna

Julia är besatt av sjömän. Ja eller sailors som de kallas i dagligt tal här hemma. Det är så fiiiiiint med alla sjömanskostymer plötsligt. Alltså var hon väldigt peppad när hon skulle på Sailor-fest i lördags. Det innebar som vanligt att mamma skulle plocka fram sin kreativa sida och ”hjälpa till” med någon sorts kostym. I utbyte mot att hon vattnade, packade ur lådor och fyllde tomma IKEA-kartonger på släpvagnen, sydde jag en marinblå plisserad kjol och ett par matrosmössor. Tid mot tid. Ej förhandlingsbart. Så fort hon slog sig ner i soffan stannade symaskinen. Mycket effektivt måste jag tillstå.

När jag höll på med kjolen blev min ”svärdotter” så imponerad av min sömnadskonst. Hon påstod att hon inte kan sy. Min sons reflektion var följande.
”Du kan inte sy, jag kan inte snickra. Vilket värdelöst äkta par vi kommer att bli”.
 
Jag funderar på att låta honom gå en sykurs hos mamma och så skickar jag flickvännen till någon snickare i Sunnansjö, så löser det där sig säkert.

2 kommentarer

  1. Igloo

    Höj!
    Jag bor i Umeå och jag ska snart ingå igelskap med min Igela, som jag har kottiserat en tid nu. Vi kan varken sy eller snickra. Men en fin kotym ska jag ha vid vår vigelsel, den är uppsydd av en igelkotts-skräddare från den franska Rivieran, nämligen Kott-Da-Syren. Nu finns det en bok om möj!
    Kolla på Nalles hemsida så får du se, adressen skrev jag just ovan, eller kolla in min egen. iglooanser.blogg.se. Nalle känner du ju från förr i tiden, då hon var en vanlig människa, hihihi.Detta är inget skämt, så du får inte läsa med igelblick. Måsåigelkottgott från Igloo

  2. IngMarie

    Det är lugnt! Peter och jag har klarat oss i nästan 30 år helt utan sy- eller snickarkunskaper. Störst av allt är ju som bekant kärleken =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.