Bilångest

Det blev lite kalabalik i morse när min man skulle till jobbet klockan 05.00. Den bil vi lånat medan en av våra egna är på verkstad, startade nämligen inte. Vi är för stor familj för att klara oss med en vanlig kärra. Och om man öppnar förskolan klockan sex och har barn med föräldrar som har bråttom till jobbet så får man helt enkelt inte bli sen.

Den andra bilen skulle inte avgå förrän klockan tio, när Petter skulle skjutsa hem Julia som hade tid på trafikskolan. Som tur är bor morsan inte långt härifrån så min man tog tio-bilen klokcan fem och så lånade Petter mormors bil ( som istället kommer i retur med min man efter jobbet) Lånebilen står på laddning.
 
Jag hade lite svårt att somna om efter den rivstarten och när jag väl somnat ett par timmar senare drömde jag att en lång, svart Cadillac prejade min Chrysler och gjorde en rejäl buckla på den.
Jag tog med mig barnen in på en affär och när vi kom ut hade min bil plötsligt ingen motorhuv, ena hjulet var vridet ett halvt varv ut från axeln, man såg långa stag hänga ner under bilen och alla rutor var utslagna. Jag kunde inte begripa hur det kunde bli så mycket åverkan av den där knuffen från Cadillacen.
Lagom till någon höll på att bogsera bort vraket från parkeringen hörde jag väckarklockan ringa i stugan. Då kändes det där med ett urladdat batteri som ett mindre problem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.