Mycket snack och lite verkstad

Jag har varit hos tandläkaren idag. Det tog fem timmar att oroa sig och fyra timmar att varva ner. Hos tandläkaren tog det en kvart. Mycket snack och lite verkstad skulle man kunna säga.
När jag kom dit var jag tvungen att fråga vad det var hon skulle göra idag. Hur ska jag veta vilka steg som ingår i rotfyllningsproceduren och dess slutfas?

 Det visade sig att jag skulle bort med den provisoriska lagningen och sätta dit en ny.
Jag försökte övertyga henne om att jag hade trivts bra med den provisoriska och att jag gott kunde behålla den så länge den nu höll. Varför ändra på ett vinnande koncept? Jag har ryktesvägen hört att personal på kommunkansliet har ett sånt provisorium sen flera decennier tillbaka.
Men hon hävdade att den inte var hållbar nog, tippade ner mig i stolen och började borra.
 
Och jag började räkna pengar. Jacketkronor har man ju hört talas om. Guldinfattningar som man blir ruinerad av. Min mans titan-tand var säkert inte heller billig.
”Jag trodde jag skulle göra en kompositkrona” sa tandläkaren till sköterskan, där jag låg med saker fulla munnen.
Composit är ju i alla fall inte guld tänkte jag. Det är ju mer plast. Fast det är dyrare än trä, det vet man ju vad gäller hockeyklubbor. Men trä kan man ju å andra sidan inte ha i munnen. Ja, sådär gick mina tankar runt runt.
”Men jag ser nu att det räcker med en MO” fortsatte tandläkaren till tandsköterskan.
Inte kunde jag fråga vad en MO var heller. Men det där ”räcker med en” lät ju i alla fall lovande tänkte jag. Det måste innebära att den är mindre komplicerad än en composit.
 
Innan jag visste ordet av skruvade hon loss de där läbbiga stålbågarna från tanden och sa att jag var klar. Inte nog med det, jag var klar-klar. Jag ska inte dit något mer.
Glad i hågen gick jag till luckan och betalade drygt 600 kronor för de där minuterna.
”Dyrare än en lyxhora” konstaterade en av mina manliga bekanta. Hur han nu kunde veta det.
Själv är jag bara lättad över att det blev lite verkstad. Jag är mer förtjudst i snack.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.