Supé


Trerättersmiddagen hemma var godare än v ilken krogmat som helst. En riktig supé.

En smitresa till relaxen på Paradisbadet var alldeles lämpligt firande. Det var i princip folktomt, så när som på en handfull av Modos hockeyspelare och några pensionärer. När man simmade mot strömmen i utepoolen och hade solen i ansiktet kunde man faktiskt drömma att man var i Grekland.

Eftersom vi nu är en ”familj i sönderfallande” så bestämde vi oss för att inte gå ut och äta. Istället fick barnen mitt konsum-kort ( inklusive kod) och fria tyglar till en trerättersmiddag hemma. När vi landade hemma på utsatt klockslag var barnen uppklädda, uterummet dukat och förrätten på bordet. Bruschetta med färska tomater, vitlök och mozarella á la Isa. Bordsserveringen var det heller inget fel på.
Anton hade stekt marinerad fläskkarré medan Isa och Julia friterat potatisrutor och rört pepparsås med Grekisk sallad och vitlöksbröd till.
Som kronan på verket glass med nougatsås och After Eight sådär snitsigt nedstuckna.
Jättegott alltihop.
 
Det minstingen var mest bekymrad över var att det blivit så dyrt. 447 kronor. Julia hade förklarat att det nog inte var så himla farligt i mammas och pappas ögon.
Och var hade vi ätit en trerättersmiddag med kött, för två personer under femhundra spänn?
I morse när han bekymrade sig igen, fick jag tillfälle att förklara att det kostade minst lika mycket när vi åt på Frasses med familjen senast. Det var en plötslig aha-upplevelse tydligen.
Nu tänker han äta hemlagat hädanefter!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.