Pay back time

Jag är sjukt trött. Och allt är mitt eget fel. Ja eller i alla fall delvis. Sent i säng och på det en vakenperiod där vid fyra. Och just då kom jag på att min kompis skulle jobba en enstaka natt i natt så jag kunde ju alltid smsa och fråga om hon höll sig vaken, tänkte jag.

Jodå, hon höll sig vaken. Och mig också i förlängningen.För självklart hamnade vi i en intressant sms-utläggning om livet vilket definitivt gjorde att jag inte kunde sova. För visst tänker man bra på nätterna när man ligger vaken?
Så jag sov inte. Förrän ungefär en halvtimme innan klockan ringde förstås. Då sov jag som stenad. Och när klockan ringde blev jag galet irriterad på min man som inte stängde av sitt mobilalarm – tills jag upptäckte att det var mitt mobilalarm.
Och nu fick sonen ingen gröt till frukost enbart för att jag var för trött för att lyfta grötkastrullen.
Han grät ju inte direkt för det.
 
Sofia kom hem igår från Stockholm och stannar hemma till söndag. Vi ska tydligen ha familjehelg eller i alla fall familjemiddag, för ikväll är även Petter hemma.
Just därför har jag baxat in ett nytt badrumsskåp och tvättställ med underskåp, nytt golv och färg till vår lilla toalett. Strategiskt placerat i hallen, så man i princip snavar över det. Nu när man har arbetskraft hemma tänkte jag.
Lika bra de vänjer sig. Innan de vet ordet av är jag riktigt gammal och sjuklig och då är det pay back time varje gång de kommer hem!

En kommentar

  1. Fyrabarnsmamman

    Jag tycker om hur du tänker!
    Man brukar ju tycka att barnen växer upp alldeles för fort, men nu, i ljuset av detta – det går inte snabbt nog.

    Jag får nog också börja koka gröt till frukost. Är det det som är medicinen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.