Topp och botten

Isa har avslutat sin prao i Haninge idag. Jag pratade nyss med en av hennes handledare som hade ställt frågan vad som var bäst med praon.
Att få jobba i ”skarpt läge” och publicera sina texter på hemsidan var det ena. Det andra var chokladautomaten på jobbet.

Jag undrar vad jag själv skulle svara? Jag har ju ingen chokladautomat.
Jag vet i alla fall att det som defintivt inte är bra med jobbet är att bli utskälld, men det tillhör tyvärr vardagen i mitt jobb. När folk gör det i mailform är det ganska enkelt att bemöta angrepp, de skriver ofta av sig i affekt. 
Fast bemöta kan ibland vara svårt. Ofta rör sig kritiken mer om personangrepp och tyckanden än om att påpeka sakfel. Och hur ska man bemöta personangrepp utan faktabakgrund? ”
"Du tycker jag är dum i huvudet, men det är jag inte alls”
Det funkar liksom inte.
 
Men jag tror jag måste ta en ny uppläxning av en del politiker och för all del även andra nordmalingsbor. Mitt uppdrag är fortfarande INTE att vara ambassadör för Nordmaling, även om jag mer än gärna skriver om det positiva som händer här.
Det är bara det att folk har en benägenhet att glömma det positiva.
 
Det kanske är som min man säger. Att man borde vända på frågan.
Varje gång någon gnäller att det bara skrivs skit så ska man fråga vilka nyheter de själva diskuterar.
Pratar man mest om läraren som spände fast eleven på en stol?
Eller pratar man om Hörnsjö friskola som anställt en kock för att ge eleverna bra mat? 
Två nyheter som fick lika stor plats. Hörnsjö dessutom med bild. 
Vilken av dem har diskuterats mest?
 
Häromdagen fick jag ett mail. Där stod bland annat detta.
” Du och Vk är snabb på att skriva "skit" om Nordmaling. Det är vad nordmalingsborna säger år efter år. Läs dagens artikel och flera andra tidigare – med ögon, som om Du vore en neutral person, som kanske tycker att Nordmaling är en intressant plats att flytta till, pga Botniabanan”
 
Jag har sagt det förr och säger det igen. Det vore en katastrof om jag började skriva artiklar för att få folk att flytta till Nordmaling istället för att granska den kommunala verksamheten.
Det är som att socialstyrelsen skulle låta bli att utreda anmälningar som kommer in och istället titta på alla lyckade fall där läkarna har gjort bra operationer.
Eller att polisen lät bli att jaga rattfyllerister och istället lade resurserna på att stoppa folk för att berätta hur lugnt och nyktert de kör.
Javisst, jag överdriver. Men medge att situationen blir lite märklig.
 
Vissa dagar längtar jag mer än andra efter att göra sånna HÄR trevliga jobb som dottern och henns kompis har gjort i Stockholm. Jag gillade särskilt snabbfrågorna.

En kommentar

  1. Beriith

    tack för att du håller tummen i ögat på kommunfolket!Eftersom jag bott i Nordmalings Kommun i hela mitt liv vet jag att det finns en hel del att dra fram i ljuset så fortsätt du med ditt skrivande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.