Plan

Logistikansvarig på speditionsföretag borde vara ett jobb för föräldrar. Man får onekligen en del träning. Stockholmsresan är ett lysande exempel på det.

Det började med att min 15-åring Isa och hennes två kompisar bestämde sig för att åka på konsert i Stockholm. Det visade sig att min 18-åring Julia och hennes tre kompisar hade tänkt samma sak.
Sju flygbiljetter var dyrt. Och jag hade lovat delta i en parfymproduktion för två på Östermalm, som min svägerska fick i 50-årspresent i somras. Jag bokade den till denna tisdag för att slå alla flugor i en jättesmäll.
Problemet var ju bara att vi blev en för mycket i bilen och att det dessutom skulle bli trångt med elva personer i min äldsta dotter Sofias två- och- en-halva. Men med bra logistik löser sig allt.
 
Julia och hennes 18-årsgäng skulle bo hos Sofia och hennes två inneboende i Huddinge. Isa och hennes kompisar skulle bo hos en annan förälders kompis i Sundbyberg och jag skulle bo hos min kompis i Huddinge. Jag packade bilen med de åtta resväskorna, kylväskan med mat och sylt från morsan till min Sofia ( som hon levererade till mig när vi snabbsågs i Umeå i torsdags), julklpasssäcken och kylväskan med allehanda juldelikatesser från min kompis mamma i Nordmaling (som skulle lämnas till min kompis i Huddinge),
Vi lämnade  Nordmaling halv sju på lördag morgon. Jag och sex tonåringar. Min 15-åring fick ta flyget till Arlanda. Hennes packning fraktades i bilen.
Hängde ni med?
 
Lagom till vi anlände Gävle hämtade en annan förälder Isa hemma i Nordmaling för skjuts ut till flyget i Umeå, eftersom min man och son satt i insläppet på hockeymatch i Nordmaling. Jag satte av de fyra 18-åringarna på pendeltåget i Märsta – Huddinge och åkte med de två femtonåringarna för att hämta Isa på Arlanda. När vi plockat upp henne åkte jag och levererade dem till Sundbyberg och deras boende, innan jag åkte vidare till Huddinge för att lämna av 18-åringarnas väskor, morsans kylväska till Sofia och åka vidare till min kompis med hennes julklappssäck, den andra kylväskan och min egen packning. Det gick som smort.
 
Idag gör vi om proceduren. Jag åkte från min kompis med min packning och hennes mammas tomma kylväska i morse. Nu hämtar jag upp 18-åringarna och deras väskor och kör ut till Bromma flygplats för att sätta en av dem på flyget till Umeå. Med mig har jag julklappspackningen som min stordotter vill ha fraktad till Nordmaling för julfirandet, samt morsans tomma kylväska förstås. Sen lämnar vi Bromma för att åka till Sundbyberg och hämta de tre 15-åringarna och hinna ut ur stan innan rusningstrafiken tätar till sig ut mot E4 mot Uppsala.
 
Vi anländer Nordmaling ikväll och då är den flygande flickan redan hemma, upphämtad av sin pappa på flygplatsen i Umeå. Jag kör hem hennes packning och släpper av hennes lillasyster som åkt bil med mig från Stockholm. Enkelt va?
 
Det enda som inte gick enligt planen så här långt, var att min parfymproduktion idag blev inställd på grund av att handledaren var sjuk. Surt, javisst.
Å andra sidan stod pendeltågen mellan Huddinge och city still hela morgonen– precis det tåg jag skulle ha åkt med till parfymgrejen! Det fanns säkert någon lyckig slump i det också!

En kommentar

  1. Ann-Kristin

    Ja, Du har det inte lätt, nog gäller det att kunna planera, Du skulle passa som logistiskansvarig.
    Merit: lång erfarenhet av logostikarbete 5 barn plus minst 15 kompisar, borde hålla vid anställningsintervjun.Bra gjort, hem och pusta ut en stund till nästa logostikresa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.