Med ett PLOFF

Det blev ingen rotfyllning. Men jag slapp hoppa från något tak med en tråd runt tanden.
Efter en stunds dividerande med tandläkaren om huruvida det var bättre att rotfylla än att helt sonika dra ut skiten så blev det ändrade planer.

En rotfyllning för några tusen spänn mot en ”uttagning av tand” för knappt 400 kronor. Jag har fallit offer för fattigdoms-tänket. Jag kände mig verkligen som pigan Lina i Emil i Lönneberga där jag satt. Tandvård är onekligen något för välbeställda.
Jag dividerade med mig själv om det var värt 1500 spänn extra att ha kvar den innersta tanden som tuggyta. En tand som just orsakat mig akut tandvärk, vilket hon inte kunde se orsaken till och som eventuellt skulle kunna bero på att tanden helt enkelt var spräckt.
Det innebar att jag skulle kunna bli tvungen att dra bort den i alla fall efter några rotfyllningsförsök. Här såg jag både en och två restresor flyga sin kos.
 
”Så hur vill du göra” undrade tandläkaren där jag satt bakåtlutad i stolen.
”Jag hatar att bestämma, det är ju DU som är tandläkare” svarade jag.
”Men det är du som bestämmer” sa hon.
”Dra ut skiten” svarade jag.
 
Sen bedövade tandsköterskan så mycket att det snarare hade krävts 80 rom och cola i jämförelse. Hela gommen kändes som en stor kudde.
Och sen rök tanden. Med ett PLOFF. Allt tog bara några minuter.
Med munnen full av sånna där kompresskuddar och en packe att byta med under kvällen och natten, så återvände jag hem. Med order att börja äta värktabletter på en gång för att lindra smärtan när bedövningen släppte.
 
Barnen har lidit med mamma som spottat blodiga tussar. Samtliga har njutit av att jag varit tyst hela kvällen. Jag har knaprat smärtstillande och lullat på till Leksands övertidsförlust mot Västerås. Och min man fick en förtida julklapp. Ja, om man nu kan räkna en utebliven kalkylerad ekonomisk katastrof som en vinst?
Jag räknade nämligen ut hur mycket jag hade sparat och skrev God Jul Älskling på kvittot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.