Strutar på flera håll

20 minuter  innan Luciatåget skulle börja ringde Isa hem.
"Kan du komma minst fem minuter tidigare med en stjärngossestrut och en stjärna, det är en kille här som inte har någon" undrade hon.
Sedär, då fick vi använda den där struten TVÅ gånger. Jag hade ju kastat alla buckliga strutar för ett par år sedan i tron om att INGEN i huset någonsin skulle vara stjärngosse. Bara för att, helt i ordning med lagen om alltings j-vlighet, inse att just det året skulle Anton för första gången vara stjärngosse.
Sen dess har den struten legat i träda ocn väntat på pensionering. Nu fick den ett nytt framträdande, på ett nytt huvud igår.

Idol fick ge vika för Leksand-Västerås igår. Jag förpassade skoningslöst resten av familjen till lilla TV:n uppe och satt i ensamt majestät nere vid 40-tummaren. Min man halvsov iofs bredvid och vaknade till i pauserna och ville byta kanal för att se…Idol!  Jag anar ett förfall här…
Bra match och spännande in i det sista. Och bäst var förstås slutresultatet. Tre friska poäng till Leksand och ( om jag ska använda gubbhumor) tre strutar för Leksand.
 
Jag tyckte att vi vaknade tidigt nu på lördagmorgon. Men så fastnade jag framför morgon-TV och Tiger Woods golf-timeout och rakt på det en intervju med fotbollsdomaren som dömde bort Irland genom att godkänna Frankrikes fuskmål. Och plötsligt var det ”mitti dagen” som mormor skulle ha sagt.
Jag kan gärna blogga just nu, eftersom vi har stängt av vattnet för att montera in ett nytt tvättställ. Man är faktiskt sjukt beroende av vatten till nästan allt man ska göra.
 
Eftermiddagen ska tillbringas på LN91:s division 2-match i Norrskenshallen och sen ska väl Skellefteå-Frölunda inta TV:n här hemma. Sen ska jag passa på att utnyttja storsonens långa armar till att bra in en säng från garaget och själv göra en attack på min lilla trädgårdsjultomte vars lykta brände säkring på säkring igår när jag satte igång den.

Hemmahantverkarna är verkligen i farten idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.