Silverbröllop

När man hör folk säga att de firar silverbröllop så tänker man HJÄLP!
25 år. Det är länge det.
Idag är det plötsligt vår tur. När man tänker tillbaka på åren som gått är det en konstig mix mellan år som gått oerhört fort och allt som ändå hunnits med.

Nu ligger vi här i en bred hotellsäng och utvärderar äktenskapet och de kommande 25 åren!
Vi har gjort glamourösa saker som att härska över fjärrkontrollen själva, dricka strawberry daiquiri och äta pistagenötter i sängen.
Jag ska strax slänga mig i ett lyxigt skumbad med ett glas champagne och sen ska vi gå ut och äta. Var? Ja gissa det, när det nu är dubbla hockeymatcher vi vill se!
 
Bröllopsfotot återkallar en del minnen. Och en del historier. Sånt man kan skratta åt en dag som idag. För exakt 25 år sedan stod vi vid altaret och lovade att älska varandra i nöd och lust.
Min systers kompisar tyckte min man såg ut som Lance i Falcon Crest. Jag hade aldrig sett programmet.
Jag var nära att snava i högklackat i kyrkan eftersom jag inte hade räknat med att det skulle ligga en tjock matta över en ojämn stenbeläggning, minsta brudnäbben drog sin klänning över huvudet under den ”långtråkiga” vigseln, min man tappade sina vita handskar innanför altarringen och kantorn spelade som om han dragit i sig en hela whiskey. Som det ska vara alltså.
 
Det var – 35 grader kallt och släkten från Jämtland och Norrbotten hade trassel med att hålla igång bilarna för hemfärden. Vår bil frös dagen efter när vi städade upp i lokalen. Sedär, redan då började ett äktenskap med ständiga bilbekymmer!
För att undvika det tog vi bussen den här bröllopsdagen. Vi får spara på resurserna om det ska räcka i 25 år till!

Bröllopsfotot väcker en del minnen. Min man ser verkligen ut som en grabb!

4 kommentarer

  1. Lena Holmberg

    Grattis! Jag känner mig bekant med såväl krona som slöja!!! Ha en härlig dag (och natt). Njut av champagnen och badet var ni nu än befinner er…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.