Vetekuddar och Getinghov

Vetekuddar är en fantastisk uppfinning. Vi kom nyss hem från sonens bortamatch mot Järved – en match som spelas på uterinken Getinghov. Det är en fin anläggning , men det går förbaske mig aldrig att klä sig så att man håller sig helt varm under de där timmarna utomhus. Ännu värre är det för spelarna som visserligen håller sig igång med åkningen, men om man är målvakt så kan det lätt bli lite kyligt om fötterna i målvaktsskridskorna. Det går nämligen inte att få in en extra strumpa i dem.

Det gick bra fram till början av tredje perioden, sen hade Antons tår domnat bort i de tolv minusgraderna. Väl hemma igen värmde jag vetekuddarna och stoppade in dem på fötterna under  hans täcketoch det gick fort att få upp värmen igen. Han somnade som en stock på några minuter.
Man blir ganska trött av kyla och friskluft också.
 
Nu har lugnet lägrat sig. Jag sitter med fötterna på andra vetekudden, Isas kompis sover här en natt till, storson och flickvän har åkt hem till stan. Alla har lagt sig trots att klockan inte ens är elva. Jag läser ikapp Leksandsreferat efter storvinsten mot Sundsvall med 6-0  ikväll. En match jag hade tänkt se på plats. Än en gång är det bevisat. De vinner så länge jag håller mig borta från deras bortamatcher!
 

En kommentar

  1. Åsa

    Jag sydde och sålde vetekuddar ett tag. Då hade jag massor. Nu har jag nog bara en…
    Fast jag fick ett par vetetofflor av maken i julklapp. Inte så dumt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.