Vakna Wennerholm!

 

Det är över nu. Med fem minuter kvar av matcherna hade fortfarande fyra lag chans till elitseriespel nästa säsong. Efter den jämnaste kvalserien i historien drog AIK det längsta strået.
Leksand föll med flaggan i topp. Heder åt Janne Karlssons Växjö som inte vek ner sig utan istället var nära att spela bort AIK. Däremot förtog sig inte ett totalt oinspirerat Södertälje, enligt radiosporten. Precis som jag förväntade mig.
 
Mats Wennerholm skriver i sin krönika i Aftonbladet att ”AIK är det bästa som kunde hända elitserien”.  Varför då kan man undra?
 
”Ett lag som kommer att fylla Globen i fem matcher mot Djurgården och som kommer att dra folk även på bortaplan. En klubb med massor av fans i Stockholmsområdet”
 
Ursäkta mig Wennerholm men var fanns alla dessa fans i omgång 23 i serien???
Med ett hemmasnitt på 2460 åskådare på Hovet är man till och med slagna av Björklöven!
På bortaplan drar Mora och Växjö lika mycket folk som AIK i princip.
Jämför det med Leksand som drar 1701 personer FLER än AIK på bortaarenorna. Per match!
4325 personer i snitt att jämföra med AIK:s  2624. Det gör nästan 90 000 fler åskådare på bortaplan om man ser till hela säsongen. Tror ni de andra lagen i Elitserien blir rusiga av lycka över att ha AIK där för att de drar så mycket folk?  Skulle inte tro det.
 
Vakna Wennerholm! Det AIK kommer att göra för åskådarsnittet på bortamatcherna är den ökning av kravallpoliser vi kommer att få se på elitseriearenorna i höst.
Jag återkommer till det när jag lugnat mig.
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.