Lida med Löven

Det är många hockeyfans det är synd om. Fram till nu tänkte jag att det var mest synd om Sundsvall. Men efter Lövens konkursbesked idag lider jag något fruktansvärt med  Lövarna. Jag vet vad jag pratar om. Jag har varit där själv.

Då handlade det om handboll och Nordmalings IF. Norrlands dåvarande stolthet på handbollskartan som just spelat kval till elitserien. Den tomhet jag kände när det definitiva konkursbeskedet kom var oerhörd. Vi var många som led. Inte minst spelarna som fick utstå en hel del av löften som aldrig infriades.
Tio år har gått sedan dess. Handbollen har inte återhämtat sig än och frågan är om den någonsin gör det här.
 
Jag hoppas att Löven återhämtar sig. Snabbt. Inte bara för att jag vill kunna se Leksands bortamatcher i Umeå om vi nu blir kvar i den här j-vla serien.
Nej, hela norrlandshockeyn är i gungning och det här blev en mycket kännbar spik i den kistan. Lycksele degraderat till division 2, LN91 nere i trean om man inte byter distrikt.
Och så nu Löven borta från hockeykartan.
Det är verkligen sorgligt.
 
För Sundsvall kan Lövens död bli deras bröd. För det här lär väl öppna för att Sundsvall kommer att spela i Allsvenskan nästa år.  Grattis Sundsvall. Men jag tror att gratisplatsen lämnar en fadd eftersmak även där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.