Postmannen tömmer alltid två gånger

 

Det där med att springa efter postbilen med deklarationen var ju naturligtvis menat som en liten tillspetsning av läget.
Jag hade ju läget helt under kontroll och deklarationen låg färdig i sitt kuvert för att läggas på lådan.  Sista tömning 16.00 sön- eller helgdag. Alltså gjorde jag mig ingen brådska utan inväntade snällt Isa som skulle följa med och handla efter att hon gjort klart plugg, film, telefon, whatever!
 
Med en hel timme tillgodo innan lådtömning bromsade jag in vid ICA. Och där stod det klart och tydligt med RÖDA bokstäver på lådan. Brev som postas innan 13.00 sön- eller helgdag delas ut nästa vardag blablabla. 13.00!?!?!?
Jag fick ett psykbryt. Jag har förmodligen inte postat brev en söndag sen deklarationen senast skulle in. Någon gång under det gångna året har posten alltså ändrat tid!
 
Skriva om deklarationen med tusen bilagor på nätet var jag inte sugen på. Inte att åka till skattekontoret i Övik och lämna den heller. Shit!
Det är då jag i ögonvrån ser en stor och lång postlångtradare ute på Rödviksvägen, på väg åt vårdcentralshållet. På en millisekund har min hjärna kommit fram till att den där långtradaren borde ha kommit från E4, tömt postlåda på ICA och nu ska köra Storgatan upp för att tömma postens egen låda. 
Det blev en snabb U-sväng, genskjutning vid Storgatan och en uppmaning till Isa att hålla koll på var långtradaren skulle svänga. I postkorsningen låg vi på lur och sedär, där kom den, postbilen. Isa fick springa ut och lägga kuvertet rakt ner i säcken. Puh.
 
Påminn mig om att jag nästa år ska posta deklarationen minst ett dygn innan. Alternativt ändå göra den på nätet. Och glöm inte att postmannen alltid tömmer minst två gånger!

3 kommentarer

  1. Berith

    du milde, vilken tur!! vi var in den vanliga resan till umeå o skattekontoret där,..en strid ström av bilar,cyklister och gående med kuvert i händerna. en god middag på Costas försonade resan in.

  2. Malin Levander

    Men vännen, är inte du gift med den man som vi delade under hans posttid?? Brevlådan töms inte 2 ggr utan tidigast kl13. Det kan alltså bli någon minut efteråt eller timme efteråt. 😉 Men bra detektivarbete. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.