Fylleringning

Vi hade spontangrillfest med lillebror och svägerska ikväll. Efter några liter sangria och en tetra rödvin var tiden mogen för att åka och hälsa på vår faster i Remmarn som vi aldrig besökt där, trots att hon bara bor 9 mil härifrån.  Det var jag och min bror helt överens om där i dimman.

Faster Barbro har däremot varit här och hälsat på och hon är inte som vilken gammal faster som helst. En av favorithistorierna är när hon varit över till Danmark med de fyra sönerna ( som var små då)  och det var stekhett och blev timslånga stopp i bilköerna till färjan – och det enda hon kunde erbjuda dem att dricka var starköl!
Eller när hon försökte slå ihjäl en skeppsråtta med handen och blev biten, medan hennes man Kurt stod på en stol och skrek.

Vi träffades oftare när hon bodde i Karlsborg och Kalix, än nu när hon bor i närheten, så brorsan tyckte att det var nu eller aldrig. So true. Storsonen skulle få äran att köra oss dit, men min man och min svägerska drog en lättnadens suck när hon inte var hemma.
 
Så istället kom min släktkära bror till det berömda fylleringningsstadiet där han med högtalartelefon ringde runt till faster, till hennes exman ordentlige Kurt (med sidbenan  och råttskräcken) och min Don Juan-farbror Alf för att få lite mer klarhet i mordet på exfarbrorn. Mycket underhållande.
Sen cyklade bror och sambo hem under åskblixtarna, oskadda har de landat hemma fick jag just veta via ett sms. Det var en högoddsare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.