Gruvensamt

Inte undra på att Grekland är ett land i kris. Jag klandrar dem inte. Vem orkar jobba när det är så här varmt?  Björkarna är nästan utslagna och gräsmattan behöver klippas. Jag kan inte minnas att jag varit med om en sån här sommarexplosion någonsin förut?

Helgen har susat förbi med sömnad av Pippi Långstrumkläder och en dylik utstyrsel till pappa Efraim Långstrump ( jag slapp i alla fall ha kudde under kläderna, för kroppshyddan hade jag naturligt). På det har det varit Silvertävlingar i scouting, fotbollsmatcher, slöjdfrökensuppdrag och en jädra massa gruvande för att sy balklänningar.
 
Maken har legat i hög feber och mag-kör, lagom till värmen.
På söndag kväll var jag så ledbruten att jag inte vågade sätta mig ner och ta av mig skorna innan Isas fotbollsmatch, för risken var att jag aldrig hade fått in nageltrångstån i skon igen och kanske inte heller tagit mig upp från stolen!  Jag tvättade alltså bara av mig mustachen och gick på fotboll i fem nummer för stora Efraim-skor.
För att inte stanna av helt och hållet, bakade jag tre sorters matbröd och gjorde musli när jag kom hem.
Sen tog jag inte omvägen förbi soffan utan gick raka vägen i säng. Och där skulle man kunna tro att jag blivit kvar. 
 
Men nej, nej. Dagarna har förflutit med inspelad formel 1, kliande ögon, femtioelva maskiner tvätt och jobb. Skönt och effektivt att allt torkar så fort ute.
Naturligtvis undkom jag inte helt makens smitta så jag är lite slak. Därför ägnar jag den här förmiddagen åt att gruva för allt det jag borde göra. Balklänningar, sådd, utskolning av plantor och så vidare….

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.