Järnmannen

Från mobilen

Svägerskan försåg mig med mms-rapporter. Se vilka lätta steg min brorson har efter en sån här vilsam semesterdag i Kalmar…

Skulle någon av er komma på idén att simma nästan fyra kilometer på öppet hav?
Inte?
Skulle någon av er komma på tanken att cykla 18 mil på en sju-åtta timmar?
Inte alla, men med något undantag?
Skulle någon av er komma på att springa ett fullt marathon-lopp?
Jaha, några av er…
Men skulle ni ens tänka tanken att först simma 3860 meter i öppet hav, sedan cykla 18,2 mil och så avsluta med ett marathon på 42 195 meter ? På samma dag. Inom 15 timmar. 
Det är nämligen precis exakt det som man gör när man ställer upp i Iron Man. Eller som de 608 personer som ställde upp i Kalmar Triathlon igår. 
Precis det gjorde min brorson Dennis. Efter 12 timmar, 50 minuter och 5 sekunder gick han i mål efter den där fullständigt makalösa prestationen. En riktig ”järnman”.
Vi är så grymt imponerade här hemma!
 
När min man fick höra att mina två brorsöner skulle försöka genomföra det här vansinnet ställde han frågan VARFÖR???
”För att slippa bli omskuren” svarade min bror torrt.
Det visade sig att bröderna enligt utsago tagit ett vad och den som inte startade i Kalmar Triathlon skulle omskäras. Dennis har tränat som en galning och var i sitt livs form, enligt min bror. Den andre brodern, Daniel ( ja visst låter det hemtrevligt med Broder Daniel???)
hade inte tränat ett skvatt. Mer liksom vilat sig i form och tänkt gå på inspiration.
Men han tänkte inte ge sig utan strid och inhandlade i sista stund en våtdräkt som min bror tyckte han skulle ta i någon bjärt kulör så att han skulle synas i vattnet när räddningshelikoptern skulle fiska upp honom.
 
 
Daniel gjorde ett seriöst försök, simmade hela sträckan i iskallt vatten och började cyklingen som han bröt vid en punktering efter några mil. Jag måste säga att jag är imponerad över det också. Det hade för övrigt varit snorkallt i vattnet.
 
Sent igår fick jag ett svar på mitt Grattis-sms till Dennis, där jag skrev att min man just hade utnämnt honom till släktens Idol.
”Tack så mycket. Idol och idol, det handlar bara om att våga prova”
 
Well, med all respekt…så måste Dennis ha lidit grymt av vatten i öronen, eller vätskeförlust eller något tillfällig sinnesförvirring när han svarade så där.
Jag är nämligen väldigt säker på att även om jag skulle våga prova så skulle jag INTE kunna utföra den där prestationen.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.