Mamma är sjuk. Min mamma. Riktigt sjuk….

Mamma är sjuk. Min mamma. Riktigt sjuk. Det är sällan hon lägger sig frivilligt. Så igår ringde hennes sambo och var väldigt skärrad. Hon harhaft jättehög feber sedan i torsdags natt och i den här värmen torkar man snabbt ut. Nu började hon bli väldigt medtagen och dricka och kissa funkade inte så värst lysande. Det är inga bra tecken. Så jag åkte dit igår med alvedon och vätskeersättning. sjuksköterskesyster kom en stund senare tillsammans med sina och mina söner och stora sjukväskan. Och mamma fick snällt pina i sig ur glasen mellan sovstunderna. Men hon hade ändå 39 graders feber fortfarande i morse så ett läkarbesök var tvunget. Syrran klämde på armarna och konstaterade att det inte finns mycket vätska kvar där. Så nu agerar jag chaufföroch sitter i Vännäs och väntar på mamma och syster som huserar på vårdcentralen. Jag passade på att fylla upp mammas vätskeförråd och handla det nödvändiga till stugan under tiden. De fyra Pojkarna stannade och fiskade i stugan. Min man kör ut efter jobbet och har Isa och systerdottern med sig. Hur det änär så är det skönt att finnas i närheten när mamma blir sådär dålig. Man hinner faktiskt tänka att man har en väldig tur som får ha henne så frisk vanligtvis. Noterat har vi att grannen har varit jättesjuk i sorkfeber nu..och jag gissar att mamma och hon har grävt i precis samma lador och jordhögar.Vi får väl se vad doktorn säger.

3 kommentarer

  1. Gunilla

    Bra tanke med sorkfeber, båda mina föräldrar åkte dit samtidigt för tre åre sedan. Båda blev feldiagnosticerade, därmed felbehandlade. Ge er inte, utan kräv att de ska ta riktade prover som talar om ifall det är sorkfeber eller inte. Min pappa höll på att gå åt innan läkarkåren bestämt sig.

  2. Berith

    hjälp!!!vad du gör mig förskräckt!!!tur att du och din syster är vana att handskas med sjuklingar..sorkfeber- om det nu är det- är ju inte att leka med..hälsa henne så varmt från mej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.