Pensionärsparet i saltvattensgrottan

Idag har jag och maken flutit runt i den mörka saltvattensgrottans 32-gradiga vatten, lyssnande till svagt porlande vatten längs de stenbelagda väggarna. Under tiden har barnen sprungit som utsläppta minkar runt, runt i vattenrutschbanorna, trängandes med ungefär alla andra skollovlediga ungar i norra Sverige.

Nu är alla plötsligt spridda för vinden. Julia på glöggparty i Hörnefors och Anton på dataspelsräd hos en kompis.
 Isa är på maskeraddisco på Corona iförd vit outfit från A clockwork orange, med tillhörande suspensoar, hatt och extrema ögonfransar.  Hon fick förhandla till sig Julias kängor också.
 
Eller rättare sagt så hotade jag helt enkelt Julia med att hon inte inom en överskådlig framtid skulle få låna bilen, inte heller kunna räkna med någon som helst hjälp av mig om vad det än månde vara (Disneykalas, Alice i underlandet-kläder, nattlinne till exorcistflickan inräknade ) om hon förvägrade lillasyster att låna hennes skor ett halvt dygn. Så jävla svårt kan det väl inte vara att ha gympaskor EN dag??
Efter att ha gjort ett mycket halvhjärtat försök att ta på sig den svarta gymnastikskon som hon inte ens snörade upp för att få in foten i sa hon ”Den är för liten” , utan att ens seriöst försöka, och sen slängde hon dem i en hög.  Som en inverterad styvsyster i askungen.
Hon surade iväg i sina vita finskor i höstleran istället. Vi får se vad hon hade tänkt sig i morgon. Eventuellt är hon på bättre humör efter glögg med tjejkompisarna.
 
Jag och maken är alltså ensamma hemma och sitter här som ett annat pensionärspar. Mycket njutningsfullt. Jag kan till och med snegla på Växjö-Troja-Ljungby i hockeyallsvenskan, i abstinens efter Leksandsmatch, utan att någon stånkar och vill ha TV:n till Kungarna i Tylösand, Top Model, Idol eller nån annan deprimerande skit.
Jag trivs med livet och är ren och fin. Nu håller jag tummarna att disco-barnet kommer hem till sin lägenhet oskadd i natt och för övrigt är jag avslappnad, lugn och fin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.