Innan snön kommer

Redan för ett par veckor sedan skickade Julia ett sms till mig som löd ”Vet du var jag har min jullåda med julpyntet?” Jag tyckte vi kunde klara av allhelgonahelgen innan vi började riva i lådorna.

Nu har den som bekant kommit och gått och min höstpyntning av bron i september kom så att säga äntligen i fas. För stora krukorna med mossa, fina stenar, prydnadskål och silverek såg faktiskt mest ut som hämtat från kyrkogården när jag tryckte dit mina glasburkar med värmeljus i. Visserligen älskar jag kyrkogårdar, men det är nog mer på plats så att säga. Nu till allhelgonahelgen var det i alla fall fint, både på bron och kyrkogården.

 
Igår tittade jag på krukorna och funderade på om det var dags att plocka bort dem innan snön kommer. Innan. Snön. Kommer…
Det sket sig ju fett som man brukar säga. Jag var på hockey, jobbade i insläppet för Antons lag och såg LN91 spela istället för att bära krukor. Och nu är snön bevisligen här. Krukorna står översnöade och det lär de få fortsätta med om jag inte får loss dem från bron och kan sätta dem under tak på baksidan istället. Jag misstänker att det ligger en del annat ute som jag hade tänkt ta in. Ja, innan snön kommer alltså.
 
Den sista färden ut till trädgårdskomposten hann jag i alla fall med igår, vilket  kändes bra i morse när jag såg snöovädret . Jag hade ställt ut komposthinken på altanen på måndag för att gå ut med den, men då fick jag främmande och sen föll det bort. Igår när jag skulle tömma den, var den totalt bottenfrusen så jag fick värma upp den med hetvatten för att få ut innehållet.
Så blir man straffad när man inte gör saker i tid. Innan snö och kyla kommer alltså.
Det är lite som att förbereda sig för en jordbävning light eller en orkan. Allt det där man ska göra innan snön kommer. Men nu är den här och då blir allt så perfekt, för när man väl grämt sig klart över att man inte gjort det och det och det kan man inte annat göra än att gilla läget. Och plötligt ser trädgården riktigt snygg ut.
 
Det enda fina med snön är att så snart det bara andas snö ute så får jag ett julbegär som är svårtyglat. Och då känns det liksom mer legalt att börja plocka fram jullådorna.
På fredag ska jag på julpyntsresa med Julia. Jag har ett utvecklingssamtal med Isa på Midgård på morgonen, men sen är dagen vikt till julshopping. Min man var sugen på att följa med, tills han insåg vad det innebar. Han är inte direkt en julfrossare.
Får se om jag slår till på den chockrosa plastgranen som jag suktat över i många år?
Man kanske kan ha den som utegran? När snön nu har kommit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.