Bostadslös

Min mobil ringde sent på lördag kväll. Min man och jag satt i soffan och tittade oroat på varandra. Vad ville äldsta dottern den här tiden? Ännu värre blev det när jag svarade och hörde hur hon lät på rösten.

Hon hade precis öppnat sin mail och där låg ett meddelande från den kvinna som äger lägenhet som dottern bott i snart tre år. Nu ville hon ha tillbaka lägenheten så fort som möjligt, för hon och hennes barn ville flytta dit igen.
Jag förstår paniken. För hur lätt är det att hitta en lägenhet i Stockholm hux flux?
Och hur kul är det när man har en termin kvar och just nu är inne i slutspurten av ett redan hårt pressat schema på journalistutbildningen, skriver C-uppsats, är huvudproducent för högskolans teaterspex, jobbar extra vid sidan om och känner sig megastressad som det är redan nu. Att skaffa ny lägenhet och sen flytta med allt vad det innebär tar ju sin tid. Och flytta måste hon även om hon inte får en lägenhet.
I värsta fall blir det att hoppa runt på kompisars soffor och så får vi åka ner och hämta alla hennes grejer.
Jag förstår hennes förtvivlan, som givetvis också blir min oro. Även om det är en världslig sak när man drar det till sin spets. Hon är i alla fall frisk och lever får man tänka.
Dessutom blir dotterns kusin också bostadslös, eftersom de bor ihop sen tre månader tillbaka.
Har man tur kan man komma över ett studentrum på 16 kvadrat för 4500 kronor i månaden.
Det är väl den turen vi hoppas på just nu. Ja om inte ni här ute i etern råkar ha en lägenhet stående söder om Stockholm bara sådär.
 
För övrigt har det varit en ny hockeyhelg med träningsläger och match för lillsonen. Storson och lilldotter har varit hemma som hastigast och vänt. Jag har satt upp adventsstjärnor och stakar och en och annan ljusslinga. Men jag tappade lite av farten när jag fick annat att tänka på. Nu hoppas jag bara att saker löser sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.