Hinna ha helg

 

 
”Det känns inte som att jag har haft någon helg” har lillsonen sagt varje söndagkväll i höst. Jag förstår vad han menar. Även om man är ledig, har man inte tid till att liksom bara gå i pyjamas och såsa runt. Det är ett fritt val att göra roliga saker, men även roliga saker tar energi och driver upp tempot. Så enkelt är det.
 
Anton har haft en jättebra helg. Men jag förstår att den liksom bara ”försvinner”.
Fredagkväll hade han som vanligt träning och sen var han på ungdomsgården. På lördag fick vi göra oss en tur in till stan eftersom han skulle döma hockey i Noliahallarna. Väl hemma därifrån åt vi rostbiff och klyftpotatis med vitlöks- haricot verts som Isa lagat och sen åkte min man och jobbade. Anton spelade lite dator och åkte till UG igen och Isa och jag julpyntade och bakade lussekatter.
 
Vid ett-tiden ringde Julia och var stående med Volvon i Hörnefors och skulle ha guidning i avsnittet startkablar. Fyra uppspelta 19-åringar fick en telefonlektion i röd-mot-röd-modellen och de fick faktiskt igång bilen till slut.
Söndagmorgon tände jag ljus och sjöng adventspsalmer i gudstjänsten medan de andra sov, och sen hade Anton match. Min man satt speaker och jag tittade på hockey. Efter några timmar ute på julskyltningen, med puckrullning, hästskokastning, prickskytte och en fascinerande eldshow som slutkläm, behövde man några timmar på sig för att tina upp. Barnens kusin var här och åt fantastiska hemlagade hamburgare på hörnsjökött och hjälpte till att pynta ljuskronan.
 
Och det var där den kom, den där söndagsrepliken.
”Det känns inte som att jag har haft någon helg”.
Så den resterande kvällen tillbringades med att ”Ha helg”. Dricka glögg, äta traditionell saffranskrans och se 12 avsnitt av julkalendern ”Julens hjältar” som jag fick i födelsedagspresent för ett par år sen, men som inget velat se med mig förrän nu. Den är till och med bättre än jag minns den! Se den!
Och vips kändes det som att man fick lite helgvila i alla fall och att man åtminstone var nervarvad innan man skulle lägga sig. Det är härligt med advent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.