Social överdos

Så var glada julen slut, slut, slut. Och även om det har varit en fantastiskt trevlig jul på många sätt och vis, så känner jag mig lite socialt utmattad. Det tar lite på krafterna att vara så många under samma tak i flera veckor. Som minst har vi varit 12 personer, oftast har vi varit fler.

Diskmaskinen har gått för jämnan. Frukosten är avslutad för sista gänget lagom till middagen för andra. Kusinerna har haft jättekul ihop.
Vi har varit till farfar och farmor i Skellefteå, vi har varit till mamma i Ockelsjö.
Vi har varit sjuka och sängliggande i olika faser och grader, både vi och brorsans familj. Det har varit mycket soffliggande med nässpray och filt.
 
Vi firade nyår 44 personer tillsammans och igår ringde en kompis och ville att vi skulle ses eftersom ”nu har man ju som varit ledig under julen och inte träffat något folk så nu vill man ju ut”.
Ehhh, nej . Jag suckade lite och svarade att jag inte kände något akut behov av att träffa folk. Man blir liksom lite socialt utmattad av att vara många hela tiden, även om det är jättehärligt på samma gång. Jag har fått en social överdos och måste helt enkelt ha lite social avgiftning.
 
Så igår när bror och familj hade åkt till Göteborg, Anton var på LAN hos kompis, Sofia och Petter hade åkt till stan och Julia och Isa såg film i källaren, ja då tittade vi mest på varandra min man och jag, där vi låg i varsin soffa. Ingen orkar ens prata. Man njuter av att bara vara.
Man njuter av att vila hals och ömmande huvud.
Idag har kompisar från Trelleborg varit här och i morgon bär det av till Sundsvall.
Ikväll blir det sockstickning framför Leksand-Borås och sen junior-VM. Det blir lite, lite vardag igen. Lite vemod, lite skönt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.