Snön faller och vi med den

 

Snön faller och vi med den, långt långt in i sommaren.
Snön faller och vi med den, det blir mycket bättre sen.
 
Jag har aldrig varit något stort fan av Ulf Lundell, men just nu kände jag någon sorts samhörighet i de här lösryckta textraderna. Frågan är bara när det där ”sen” infaller. När det blir bättre?
De flesta i min omgivning tycks befinna sig i någon sorts limboland, halvdepressiva med efter-jul-ångest. Skola, jobb, arbetslöshet, relationsproblem, sjukdom. Det finns något att oroa sig överallt. Och så snö på det. Eller översvämning i Göteborg.
 
Vi skottade snö i timmar i fredags, flera i familjen.  Plogkanten gick upp till midjan på mig och var den tyngsta jag skottat loss vad jag kan minnas. Nu börjar drivorna på sina ställen vara så höga att de går ovanför axelhöjd på mig och då är det kört med skottning för min del.
Min man kom hem med ett leende och myntade det positiva uttrycket ”hellre snö än kyla”.
Något som jag stod lite frågande inför eftersom han haft problem med ryggen hela hösten.
Det är en av anledningarna till att jag försöker skotta bort så mycket jag kan innan han kommer från jobbet. Jag vill ha honom hel.
Jag är inte helt säker på att han tyckte att uttrycket höll när han på fredagkväll låg med värktabletter och  knappt kunde vända sig i sängen på grund av ryggen. Jag agerade sjuksköterska och smorde med voltaren och underkurer. Vad annars kan man göra?
 
Som om inte det räckte den kvällen var sonen på uselt humör efter en kass hockeymatch mot Modo, jag var vansinnig efter att ännu en videodomare gjort en helt obegriplig bedömning och skänkt poäng till Bofors mot Leksand i kvällens match. Den andra skandalen i höst, enligt samlad press. Först Skellefteå AIKs bortdömning mot Solna AIK och nu Leksands mot Bofors. Har vi en hockeyförbannelse över oss i det här huset?
 
Igår hade jag avsatt en vilodag framför TV:n för att njuta av alla svenska triumfer i skidspåren. Ja, ni vet ju hur det slutade gissar jag.
Och så det här snöandet som aldrig verkar ta slut!
 
Idag går jag mest och funderar på vad jag ska ta till för taktik mot drivorna. Skotta lite i taget hela dagen, eller göra ett ryck innan vi måste ha ut bilen till sonens hockeymatch idag?
Snön faller och vi med den som sagt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.