Som att missa upploppet

 

Det var en intressant upplösning av skol-DM i hockey i Umeå igår. De tre skollagen Artedi, Prolympia och Grubbeskolan, skulle möta varandra. När jag tittade på matchschemat tyckte jag det såg tight ut, men tänkte att man naturligtvis som arrangör har koll på hur lång en match brukar vara och att det finns lite reservtid att ta till.
Prolympia och Grubbe möttes först. Sen skulle vinnaren få en match vila och förloraren spela direkt mot Artediskolan. Artediskolan vann en riktigt spännande match mot Grubbeskolan och fick sen direkt utan paus möta Prolympia.
När man hunnit fyra minuter in i den andra perioden av den sista matchen, bröt man plötsligt alltihop. Anledningen var att man inte hade mer istid i Noliahallen.
Hur kan det ens hända?
Riktigt fundersam blir man ju när man sen får veta att idrottslärare i Nordmaling föreslagit att matcherna skulle spelas här, där vi har länets finaste sportanläggning, med bra läktare, stora omklädningsrum och en hel sporthall att värma upp i. Dessutom möjlighet till att få använda ishallen hela dagen.
Men ja gissar att det blir för jobbigt för umeborna att åka ända hit. Då måste de ju boka buss. För det kan väl aldrig vara så att elever från Nordmaling måste boka buss för att ta sig in till Umeå??
Det är fantastiskt att det alltid är mycket längre och besvärligare från Umeå till Nordmaling än tvärtom.
Upplösningen då? Ja, eftersom Artedi låg under när man bröt dömdes man som förlorare i den matchen så sonen var självklart upprörd. Som att springa ett maratonlopp, ligga efter ledaren och spara kraft till spurten och sen innan upploppet startar få veta att  man ändrat banlängd. " Tyvärr, ni har just gått i mål".
Prolympia hade kanske vunnit matchen ändå, men nu fick Artedi ju inte ens chansen och det är ju lite tråkigt.
Hyr man buss och åker från Nordmaling för att spela hockey-DM är det ju roligt om man får spela färdigt matcherna.
Väl hemkomna så hade de ändå haft kul i skollaget och det är ju huvudsaken.
Vi fick ombesiktning på guldvolvon. Jäkla skit. Slapp parkeringsbroms och ”ojämn bromsverkan”. Ett sånt där diffust fel som jag avskyr. Jag får hoppas att lillebror är mer konkret och har någon bra lösning på det.

En kommentar

  1. Åsa

    Det var en ovanlig avslutning på match… Förstår frustration och undrar hur det kan godkännas på ett skol-DM!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.