Det är över

Det är slut. Över. Finito. Leksand är ute ur kvalserien. Den sista matchen mot Mora i morgon blir betydelselös och Mora tar sig vidare på värsta jäkla flytet ikväll. Jag tycker sjukt synd om Västerås som spelade ut Mora hela den tredje perioden men inte får in pucken. 0-0 stod det när Västerås, som var tvungna att vinna, tog ut målvakten. Givetvis får flyt-Mora en kontring i samma sekund som Västeråsmålvakten lämnar buren. Mora tar sig alltså till kvalserien på att göra mål i öppen kasse.
Precis som HV71 tog seriesegern i Elitserien ( och snuvade Skellefteå på den) genom att Södertälje tog ut målvakten när de hade oavgjort mot HV71 och HV slog in mål i tom bur.
Vissa lag har flyt. Andra inte.

Tråkigt är det också att Björklövens säsong är slut i och med förlusterna mot Asplöven i förrgår och ikväll. Jag kan överleva Allsvenskan, men att som Lövare överleva division 1 måste vara katastrof.
På vissa arenor jämnar dock saker ut sig. Kvällens enda glädjeämne var att AIK tog tredje raka vinsten mot HV71 i SM-slutspelet. Extra roligt för att HV71 i egenskap av seriesegrare fick välja motståndare först och tog det ”enklaste” laget. Det är så jäkla rätt åt dem!
Sällan har familjens hemmavarande suttit och skrikit i soffan och hållit så benhårt på AIK. Och dessförinnan satt vi och skrek för att hjälpa Västerås till en vinst mot Mora. För att inte tala om hur jag skrek när flyt-Mora gjorde mål.
Konstigt nog är det här kanske det året det inte svider så fruktansvärt att inte vara i kvalserien. Leksand hade inga ambitioner att ta sig  till Elitserien i år. Däremot blir det ett ekonomiskt tapp som jag inte ville ha och det skulle ha varit kul att spela en kvalserie utan att ha press på sig att ta sig upp. Bara njuta liksom.

Men nu är det slut som sagt. Vilka jag håller på i kvalserien vet jag inte. Modo, Södertälje, Rögle, Örebro, Växjö eller Mora. Pest, kolera, digerdöd, spetälska, aids eller whatever. Det finns ingen positiv känsla för något av lagen. Möjligen skulle Örebro eller Växjö kunna få ta sig upp. Det blir ju intressant att se vilka hisnande publiksiffror de drar i bortamatcherna i ES? Och Allsvenskan skulle livas upp lite med ett par nya lag.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.