En snål jävel

 I morse satt Micke Leijnegard i TV-rutan och intervjuade några ”tyckare” om klädkoder och mode. En vanlig kille berättade att han, när han var i tonåren för många år sedan, kunde spara sin surt förvärvade veckopeng för att sedan lägga 400 kronor på en Adidas-tröja för att passa in.
Där kände Leijnegard sig uppenbarligen tvungen att klargöra ett och annat för han tittade in i kameran och sa: Då ska man ha klart för sig att 400 kronor var mycket pengar på den tiden”.

Han sa det i en ton som fick mig att inse att för de allra flesta tittarna är 400 kronor inte mycket pengar alls. Det var ungefär där jag insåg att jag nog lever i forntiden. Jag tycker nämligen fortfarande att 400 kronor är mycket pengar i allmänhet och i synnerhet när det kommer till en Adidaströja!
Jag skulle aldrig köpa en så dyr tröja. Är jag onormal ? Eller en snål jävel?
För i så fall kan jag berätta att jag är långt ifrån värst i det här hushållet. Min man tycker fortfarande att normalpriset på jeans är 169 kronor och mina barn skulle aldrig köpa en jacka för 2000 spänn. Än mindre en handväska för 1500 kronor eller ett par skor för 2000.
Fast ingen av oss har kanske samma lön som de som satt i rutan den här morgonen. Eller så prioriterar vi helt enkelt annorlunda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.