Företagsklimat

Jag funderar på att starta ett nytt företag. Jag har ruvat lite på den här idén under vintern och kommit till slutsatsen att det måste finnas en enorm efterfrågan. För dagar som idag, när man tittar ut och inser att man hellre skulle ha tittat in, då borde det ha funnits någon form av behandling.  Jag ska bedriva snöterapi.

Ni vet ju hur ett vaccin funkar. Man tar lite av de där obehagliga bakterierna och tillsätter en lagom dos i kroppen så att den kör igång och bildar antikroppar. Ungefär så tänker jag mig att snöterapin ska fungera. Jag låter helt enkelt folk komma till min mottagning här på garageinfarten och ta del av snön i lite lagom mängd.
Det kommer att fungera ungefär som fanatikerna säger att det funkar med motion. Till slut kan man inte vara utan! Tänk dig att du tittar ut en dag som idag. Vilka känslor väcks? Hopplöshet. Leda. Irritation. Frustration. Aggression. Du lovar dig själv att inte EN vinter till ska du bo kvar i det här inverterade helveteshålet.
 Tillsammans tar vi oss an Det vita oändliga.
Behandlingen sker i fyra steg. Chockfasen är du redan i när du kommer hit. En förlamande känsla av att livet är slut. Det här kommer aldrig att gå. Kanske hamnar du i förnekelse. Tänker att det här inte är sant, det kan inte ha snöat 30 cm i natt.  Och ändå har plogbilen inte ens varit ute och kört upp en meterhög plogkant. Jag låter den här fasen läka ut medan du stirrar på min snö. Snömediterar.
 
Därefter går vi in i motreaktionsfasen. Du inser att du inte kan sitta overksam. Du letar efter en mening med snön. . Du frågar dig VARFÖR.  Här kan jag vara till hjälp och ledsaga dig genom snöns användningsområden. Jag kan få dig att inse att det verkligen inte finns några. Att det här helt enkelt är ett vansinne utan motstycke och att du inte kan göra ett enda skit åt det om du ska bo kvar! När du har sett min gård kommer det genast att kännas bättre. Du inser att din egen infart är rena barnleken i jämförelse.
I bearbetningsfasen kan du börja se framåt. Det blir vår. Snö smälter. Innan dess får man härda ut. Bästa sättet är att ta makten över situationen och dina känslor. Var inte rädd.  Ge dig på snön. Ge igen. Greppa en spade och banka skiten ur den. Vräka den åt sidan. Gläds åt när plogbilen frustar fram och hårdpackar flingorna till ett massivt snöskred just när du ska ut med bilen. Nu är du på G. Ingen, jag upprepar INGEN snö ska få dig ur balans. I slutet av behandlingen i den här fasen kommer du att känna att ditt mående förändrats väsentligt. Maktlösheten har bytts till ilska, som sedan omvandlas till muskelkraft
Det här renderar i en rejäl dos endorfiner när du ser slutet på eländet. I nyorienteringsfasen skapar vi tillsammans ett sunt förhållningssätt till snön. Vi lär oss hata på en lagom nivå. Vi anpassar oss till vintern.
 
Kursmaterial är boken ”Fröken Lundqvists känsla för snö” där du får lära dig allt om alla olika snösorter. Du får en inblick i när det snöar ( typ jämt) hur det snöar ( typ alldeles för mycket) och lite kring de undantag som råder kring snö. Lex ap-kallt till exempel. Det innebär att det normalt inte snöar när det är – 20 grader, men att det uppenbarligen är ett väderförhållande som plötsligt ändrats i vinter.
Antalet kurstillfällen beror på mängden snö. Jag skulle tippa på att vi kan köra dygnet runt i sex månader.

Vad händer då vid nästa snöfall? Jo, det kommer förmodligen att kännas exakt likadant. Du kommer att få ett återfall. Och då finns jag där med min snöterapi igen, det är det som gör det hela så genialt.
Efter upprepad behandling är förhoppningen att du kommit ett steg längre i din utveckling. Du har hittat ett sätt att hantera snön. Du har installerat elslingor under din garageinfart. Du har kanske byggt tak över din gård. Bokat en halvårsresa till Thailand. Eller så har du gått den smala vägen och kan inte få nog av snö. Du kanske har köpt ett par skidor. Börjat bygga bivacker på gräsmattan. Oavsett vad så kommer du aldrig mer att se en plogbil utan att tänka ”jag kan kontrollera min snöaggression”.

I svårare fall kan medicinering bli nödvändigt. Choklad, konjak och saltlakrits har samtliga visat sig ha utmärkta dämpande substanser för just den här typen av åkomma. Vid lindrigare symptom kan det räcka med en äggtoddy.

3 kommentarer

  1. ellinor o christer

    Finns det plats för 2 i terapin. Just nu sängliggande, just de s n ö v i t a lakan.Tänk va lite snö kan roa. TACK TACK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.